NyheterTävlingar

Oosthuizen, Hughes och Henley i täten inför sista rundan

Mackenzie Hughes såg sin 20 meters eagleputt på det 13:e hålet slinka ner i hålet. Louis Oosthuizen avslutade med att se sin 15 meters putt för eagle gå i hål på avslutningshålet på Torrey Pines. Det var som två kopior av Tiger Woods berömda eaglar på 13 och 18 när han vann här 2008.

– Allt kan hända på den här golfbanan, sa Oosthuizen efterår.
– Det är en tuff bana och det kommer bli nervöst imorgon för de flesta av oss. Nu handlar det om vem som kan hantera det bäst.

Hughes gjorde birdie på det sista hålet för att ta ledningen i klubbhuset på 208 slag, fem under par. När Oosthuizen gjorde eagle på samma håll en timme senare var han ikapp. Ute på banan var Russell Henley fortfarande i ledning på sex under par men spelet började hacka lite för amerikanen på de sista hålen där han slet ont. Ett kämpapar på avslutningshålet gjorde att Henley hängde kvar i delad ledning med Ooshuizen och Hughes på fem under par inför det sista varvet.

Mackenzie Hughes delar ledningen inför söndagen avslutningsrunda.

Det är dock som många som har bra läge att vinna på söndagen. Rory McIlroy spelade upp sig rejält och är i bra slagläge inför den sista rundan att vinna sin första major sedan 2014. Bryson DeChambeau och Jon Rahm ligger fint med och bara några slag senare lurar världsettan Dustin Johnson, hemmasonen Xander Schauffele, Collin Morikawa och Scottie Scheffler.

– Jag tänkte att går jag sex under par över helgen så har jag en bra chans att vinna hela tävlingen. Jag har gjort den första halvan bra, nu är det bara att spela lika bra imorrn igen, sa en nöjd McIlroy efter sin fina 67-runda på lördagen.

Tiger Woods återhämtar sig fortfarande efter bilkraschen i februari. I hans frånvaro försökte TV-kanalerna använda varje möjlighet att återvuppleva minnerna från hans berömda varv här under U.S. Open 2008 när han gick upp i ledning efter 54 hål. Hans två eaglar på 13 och 18 kopierades nästan skrämmande likt av Hughes och Oosthuizen.

– Jag vet att Tigers putt kom lite mer från höger men annars var det nästan samma putt. Känslan när bollen gick i hål och publiken jublade var fantastisk. Jag får gåshud bara när jag tänker på det, sa Hughes efteråt när han berättade om sin långa eagleputt på det 13:e hålet.

Hughes går ut i ledarboll på söndagen med Louis Oosthuizen som jagar som sin första major sedan han vann The Open 2010. Sydafrikanen har fem andraplatser i majors sedan dess. Senast i PGA Championship som Phil Mickelson vann.

I näst sista boll går Rory McIlroy tillsammans med Russell Henley. Endast 13 spelare är under par inför söndagens runda på en bana som blir allt tuffare.

Rory McIlroy jagar sin första majortitel på sju år.

Rory McIlrory spelade fantastisk golf på de sista nio. Sen skickade han sin drive på det 15:e hålet ner i en ravin. Istället för att spela därifrån, tog han en dropp och kämpade in en bogey. Smart val visade det sig senare då TV-kameran zoomade in en skallerorm nere i ravinen.

Jublar efter en bogey

– Det här den enda tävlingen i världen där man jublar efter en bogey, sa McIlroy efteråt.

– Att bara förlora ett slag på 15:e var stort och sen göra par på 16:e och en birdie på 18:e för att ta tillbaka det förlorade slaget blev en riktigt skön avslutning på en bra runda.

Även Bryson DeChambeau spelade stor golf på lördagen. Han bombade sina drives så fort han fick chans att göra det. Och när han missade dem, gjorde han det rejält så att han hamnade där publiken trampat upp den tjocka ruffen.

Bryson DeChambeau var bogeyfri på lördagen.

Han gick runt på en bogeyfri 68-runda och DeChambeau kan ni bli den tredje U.S. Open-vinnaren att försvara sin titel på 50 år. De andra två är Curtis Strange och DeChambeaus ärkefiende Brooks Koepka.

Börjar lära mig

– Det gäller att ha tålamod när man spelar majors. Det är inte lätt, men jag börjar lära mig hur jag ska hantera mitt spel, min attityd och mitt tålamod. Om jag kan fortsätta att göra det imorgon har jag en riktigt bra chans att försvara min titel, sa DeChambeau.

Tre slag bakom

Han ska nog inte räkna bort majorexperten Brooks Koepka helt från segerstriden. Han lurar tre slag bakom DeChambeau och fem slag bakom ledartrion. Det kommer att bli en spännande söndag på Torrey Pines!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights