NyheterTävlingar

Helt jämnt inför söndagens singlar

Efter att ha skakat av sig chocken från de fyra förlusterna i fredagens foursomes samlade Europa kraft och under lördagen närmade de sig sakta men säkert USA. Lördagens foursomes slutade 2-2 och därmed stod det 7-5 till USA inför eftermiddagens bästbollar. Maja Stark och Linn Grant gick en tuff kamp i den sista foursomematchen mot Danielle Kang och Andrea Lee. Matchen var lika efter 16 hål men där visade svenskorna enorm styrka och avslutade med att sänka var sin putt för birdie på 17 och 18 och kunde vinna en dramatisk match med 1/0.

Kapten Suzann Pettersen stuvade om lite i laget och fyra svenskor fick förtroendet i bästbollarna. Caroline Hedwall fick göra sin debut i årets upplaga i par med Anna Nordqvist. Madelene Sagström parades ihop med Danmarks Emily Pedersen och i den sista bollen spelade Linn Grant tillsammans med Carlota Ciganda. Och golfvärlden fick se ett birdiefyrverkeri utan dess like.

I den första matchen gjorde Charley Hull och Leona Maguire processen kort med Nelly Korda och Ally Ewing och vann med 4/3. Hull och Maguire spelade ihop redan 2012 som amatörer i Curtis Cup.

– Jag har sett fram emot just den här rundan en längre tid, att få spela bästboll med Charley. Och vi fick en bra start och sen rullade det bara på. Vi gav dem inte någon chans att komma tillbaka in i matchen, sa en lycklig Leona Maquire efteråt.

Rivstarten kom av sig för svenskorna

I den andra matchen rivstartade Caroline Hedwall med ett bländande spel. Hon gjorde birdie direkt på ettan och tvåan, satte två långa birdieputtar på femman och åttan och de svenska paret Hedwall och Nordqvist var då två upp mot Knight och Yin. Men amerikanskorna kom tillbaka samtidigt som svenskornas spel började hacka och för tredje gången i årets Solheim Cup fick Anna Nordqvist se sig besegrad på Finca Cortesins 18:e green.

Anna Nordqvist och Caroline Hedwall fick ge sig på sluthålen. Foto: Mark Runnacle / LET

I den tredje matchen på eftermiddagen spelade Madelene Sagström i par med Emily Pedersen fantastisk golf mot Rose Zhang och Andrea Lee. Sagström inledde med en birdie men förlorade ändå hålet då Zhang gjorde eagle. Europa kom dock starkt tillbaka och vann trean och fyran och släppte sedan aldrig greppet. Pedersen sänkte en lång birdieputt på 15:e för att bli två upp och paret vann matchen två hål senare med 2/1.

– Jag tror att vi var 10 under par idag, så det var stabil golf hela vägen. Vi backade varandra hela tiden och det var väldigt roligt att spela med Madelene idag, sa Emily Pedersen efteråt.

Grant öppnade med sex raka birdies

Lördagens sista match var även den bästa. Linn Grant i par med hemmaspelaren Carlota Ciganda spelade en golf på Finca Cortasin som var magisk. Grant öppnade med sex raka birdies. Det europeiska paret var åtta under par efter nio hål. Ändå var det bara ett upp i matchen mot Danielle Kang och Lilia Vu.

Matchen vägde fram och tillbaka och de båda lagen fortsatte att ösa i birdies. När Ciganda drog i en lång birdieputt på det 16:e vrålade hon ikapp med den stora publiken och laget var två upp med två hål att spela. De delade det 17:e hålet och därmed var segern klar. En enorm insats från Europa hade tagit matchen till 8-8 inför söndagens singelmatcher.

– Vi spelade fantastiskt bra golf idag, båda lagen, sa Grant efteråt.

– Jag älskar Solheim Cup och det har varit en fantastisk vecka hittills, och jag vill vinna här i Spanien imorgon. Jag vill verkligen vinna för Suzann för jag tycker att hon har varit en fantastisk kapten. Hon förtjänar detta. Förhoppningsvis kan vi gå ut och ta så många poäng som det bara går och vinna hela cupen, sa en överlycklig Carlota Ciganda.

Carlota Ciganda kramar om Linn Grant efter segern i bästbollarna. Foto: Harvey Jamison / LET

Grant går i den första singelmatchen mot Khang på söndagen. Ciganda spelar i den näst sista matchen mot Korda. Europa jagar sin tredje raka seger i Solheim Cup och efter mardrömsstarten i fredags är nu Europa ikapp. Det kan bli en dramatisk söndag i spanska Andalucien.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Solheim Cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights