NyheterTävlingar

Henderson vann i Evian, Grant slutade åtta

Det blev en dramatisk och händelserik sista dag av Amundi Evian Championship. Ett tag var det fem spelare som delade ledningen, men till slut var det Brooke Henderson, som varit i ledning ända sen det första varvet, som var starkast och vann med ett slag före rookien Sophia Schubert.

Henderson inledde årets Evian Championship med två raka 64-rundor, rekord för tävlingen. Hon behöll sin ledning även efter den tredje rundan, men på söndagen inledde kanadensiskan darrigt. Hon började med en bogey på ettan och på det sjätte hålet gjorde hon en dubbelbogey efter en fyrputt och ledningen var bortblåst.

– Jag försökte skaka av mig fyrputten snabbt, och lyckades göra en birdie direkt på hålet efter, vilket var skönt, sa Henderson.

Men ledningen på två slag inför det sista varvet var borta och istället turades flera spelare om att vara högst upp på ledartavlan. So Yeon Ryu, Nelly Korda, Sophia Shubert, Mao Saigo var alla i ledning någon gång under söndagen, men till slut hittade Henderson spelet igen och med tre birdies på de sista fem hålen kunde hon gå ikapp och förbi och vinna sin andra major i karriären.

– Att sitta här som dubbel majorvinnare är en overklig känsla, sa Henderson efter vinsten, indränkt i Veuve Clicquot-champagne.

– Min tränare, min pappa och min mammas stöd, och naturligtvis Brit (syster och caddie) som är där ute hela tiden med mig, har varit ett enormt stöd och det kommer att bli riktigt coolt att vi alla kan fira tillsammans.

Linn Grant spurtade bäst av alla den sista dagen. Här kliver hon av den 18:e greenen med sin caddie och pojkvän Pontus efter en fin 64-runda. Foto: Tristan Jones/LET

Den som spelade bäst av alla under söndagen var Linn Grant, som gjorde sin majordebut som proffs. Grant öste i birdies på Evian Resort Golf Club och kom in på 64 slag, sju under par, vilket tog henne hela vägen upp till en delad 8:e plats.

– Det var en bra dag. Jag gjorde väldigt få misstag. Bara att avsluta det med tre birdies på de fyra sista hålen var väldigt skönt. Jag älskar den här banan, den är så vacker. Jag gillar också att man ska scora lågt här om man spelar bra, men den kan vara riktigt svår om man har en dålig dag.

– Jag är väldigt nöjd, det känns som jag inte riktigt fått ut allt av mitt spel under veckan, men det fick jag idag och det är jag väldigt glad över.

Anna Nordqvist blev näst bästa svenska på 22:a plats, Madelene Sagström kom delad 27:a och Johanna Gustavsson slutade på delad 60:e plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights