NyheterTävlingar

Viktor Hovland vann Hero World Challenge

Viktor Hovland åkte till Bahamas för att försvara sin titel i Hero World Challenge. Han spelade tävlingen, där vännen Tiger Woods är värd, och segrade igen! Vilken bragd.

Norrmannen bjöd på mer dramatik än han behövde och slog till med en lång bogeyputt på det sista hålet. Han vann en check på en miljon dollar.

Segrat två år i rad – precis som Tiger Woods

Hovland var två slag före masters-mästaren Scottie Scheffler och har nu vunnit Tiger Woods inbjudningstävling två år i rad. Det är bara Tiger Woods som gjort tidigare. Woods vann 2006 och 2007, när eventet hölls på Sherwood Country Club.

– Jag slog många bra järnslag upp mellan två och fyra meter och gav mig själv bra möjligheter på nästan alla hål, sa Hovland efteråt.

Tiger Woods hade bestämt sig för att delta i tävlingen, men drog sig ur veckan innan på grund av smärta i forten. Läkarna diagnostiserade skadan som hälsporre.

I och med segern på Bahamas är Viktor Hovland tillbaka topp 10 på världsrankingen (OWGR). Scheffler behövde vinna för att åter bli nummer 1 i världen. Nu blev han tvåa och stannar därmed kvar på andraplatsen på OWGR. Scottie Scheffler puttades ner från tronen av Rory McIlroy i oktober.

Här kan ni se höjdpunkterna från Hero World Challenge 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights