MauritiusNyheterTävlingar

Sami Välimäki slog rekord på Mauritius

I dag gick startskottet för Mauritius Open, som är årets sista tävling på DP World Tour. I toppen av ledartavlan finns finländaren Sami Välimäki som som gjorde allt rätt och satte ett nytt banrekord 62 slag, 10 under par.

Efter två års uppehåll återvänder DP World Tour till den fantastiska ön Mauritius för AfrAsia Bank Mauritius Open med Mont Choisy Le Golf som värd för det samsanktionerade evenemanget mellan DP World Tour och Sunshine-touren för första gången i dess historia.

Efter första dagen slog finländaren Sami Välimäki rekord. Det blev nytt banrekord och publiken fick se en imponerande runda med flaggjägaren som visade sisu som få.

Rekordrunda för Välimäki

– Det gick riktigt bra i dag. Jag hittade rytmen och det var nyckeln till den lyckade rundan. Vädret var perfekt med en lagom temperatur och jag njöt av att spela. Jag såg till att slå bollen riktigt bra, berättade finländaren i intervjun efter rekordrundan.

Magnifikt golfspel

På filmklippet nedan kan ni se vilket magnifikt golfspel som Välimäki bjöd på där applåderna ackompanjerades med exotiskt fågelkvitter på den vackra banan. Utsikten är magnifik från flera hål. Havets böljor och skummande vågor lystes upp av en värmande sol. Vädret är en aning mildare än vårt vintriga Sverige. På paradisön i Stilla havet är det kortärmat som gäller i 25 grader.

Flera svenskar är med och spelar

Åtta svenskar finns med i startfältet: Anton Karlsson, Philip Eriksson, Mikael Lindberg, Jens Dantorp, Simon Forsström, Jens Fahrbring, Niklas Lemke och Henric Sturehed.

Mauritius Open är den 46:e tävlingen på DP World Tour i år, men inte den sista på den europeiska touren. Efter nyår är schemat fulltecknat med golftävlingar. År 2023 finns 44 stycken event på DPWT och startar i januari med Hero Cup i Abu Dhabi, en lagmatch mellan Storbritannien/Irland och Övriga Europa. Vårt golfhopp Alexander Norén finns med i Övriga Europa.

Rasmus Höjgard från Danmark
Vem står på tur att vinna Mauritius Open efter dansken Rasmus Højgaard, som segrade endast 18 år gammal?

Den senaste vinnaren av Mauritius Open är dansken Rasmus Højgaard, som endast 18 år blev historisk när han tog hem mästerskapet. Han blev den näst yngste spelaren att vinna en tävling någonsin, när han på ett mycket stilfullt sätt slog fransmannen Frenchman Rozner och italienaren Paratore i ett särspel.

Här kan ni se vilka som vunnit Mauritius Open>>>

I klippet nedan kan ni se Sami Välimäki sätta nytt banrekord i Mauritius 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights