Livsstil

Höstlovsfix – ut med det gamla, in med det nya!

Nu är bästa tiden att göra höstrensning i skåp och garderober. När hösten börjar övergå till vinter passar många på att inventera hemmet och sälja vidare saker som inte längre används. Det är en perfekt tid att byta ut golfgarderoben också. Släng bollar som inte håller måttet, putsa upp golfskorna eller sälj dem på loppis.

För den som vill dryga ut kassan är just den här veckan ett bra tillfälle att lägga upp sina annonser, så att de avslutas efter den 25 oktober. Sista veckan i oktober brukar nämligen alltid vara den starkaste försäljningsveckan på hela året.– Hösten är en tid då shoppinglusten väcks och många uppdaterar både hemmet och garderoben. Fler och fler inser också att det kan vara klokt att kolla in andrahandsmarknaden innan man köper nyproducerat, både för planeten och plånboken, säger Sofia Hagelin, PR-ansvarig på Tradera.

Pussel

Bland kategorier som trendar märks samlarbilder, pussel, datorkomponenter och växter. Inom samlarbilder är det framförallt Pokémonkort som står för den stora tillväxten. Även försäljningen av samlarkort och autografer på ABBA har vuxit starkt, sedan gruppen släppte nytt låtmaterial i början på september. Även pussel har i stort sett tredubblats i försäljning på två år. Inom växter är det framförallt sticklingar som står för den största ökningen.

Hemelektronik ger bra betalt


Bäst betalt får man för saker som säljs inom kategorierna datorer och tillbehör, kameror, klockor, mobiltelefoner och resor/presentkort. Men attraktiva objekt oavsett kategori kan ofta leda till budkrig och höga slutpriser.

– Märkeskläder, exklusiva väskor i fint skick, muminmuggar och sällsynta vinylskivor kan också gå för riktigt höga belopp, men man kan verkligen sälja allt från schyssta verktyg till mormors gamla fina trasmatta. Allt som är av bra kvalitet, unikt och vackert med patina drar upp priserna, säger Sofia Hagelin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights