Nyheter

Sök årets Göran Zachrisson stipendium!

Är du tävlingsaktiv junior mellan 15 och 20 år? Då är du välkommen att söka Göran Zachrisson-stipendiet 2022. Det ger årligen två ungdomar, en kille och en tjej, möjlighet att spela en golftävling på brittiska öarna. Stipendieumman är på 20 000 kronor vardera, och ska gå till omkostnader för resa och tävling för dig och en medföljande tränare eller ledare. Sista dag för ansökan är 22 januari 2023.

Kriterier för att söka:

✓ Amatörspelare 15–20 år (född 2002–2007)

✓ Tävlingsaktiv, minst fyra starter på Teen Tour Future 2022 eller högre

✓ Medlem i en svensk golfklubb

✓ Max handicap 6,0 (tjejer) respektive 3,0 (killar)

✓ Ej truppspelare i golflandslaget vid ansökan

✓ Ej mottagit detta stipendium tidigare

Ansök här!

Bakgrund till stipendiet

I samband med Göran Zachrissons 80-årsdag 14 maj 2018 instiftade Svenska Golfförbundet och Viaplay Group (tidigare Nordic Entertainment Group) ett stipendium som ska uppmuntra ungdomar att testa sina färdigheter mot både naturens och konkurrenters krafter i tävling(ar) på de brittiska öarna.

Göran Zachrisson-stipendiet delas årligen ut till två ungdomar, en kille och en tjej, som på resan ska medföljas av tränare eller ledare. Summan är 20 000 kronor vardera.

Göran Zachrisson var en av svensk golfsports främsta ambassadörer. Hans allmänbildning och djupa kunskaper om golfsporten och dess traditioner återspeglades i Görans sätt att berätta, oavsett sammanhang. Hans egen nyfikenhet lade grunden till att skapa intresse hos oss som lyssnar eller läser det han så skickligt förmedlat. Tävlingar och spel på de brittiska öarna låg Göran särskilt varmt om hjärtat.

Göran gick bort i augusti 2021, 83 år gammal. Via Göran Zachrisson-stipendiet har vi nu en viktig uppgift att föra hans traditioner och hjärta för linksgolfen vidare till lovande golfungdomar i Sverige.

Jens Lind följde den legendariska golfkommentatorn under två år, när Göran Zachrissons just fyllt 80 år. Se porträttet som skildrar Zachrissons historiska karriär på SVT Play.

Foto: Svenska Golfförbundet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights