Jämnt i toppen inför avslutningen i Dubai

Amerikanen Patrick Reed är fortfarande i pole position att vinna Race to Dubai efter att han, för tredje dagen i rad, gjort birdie på det avslutande hålet på Jumeirah Golf Estates som innebar delad ledning med Laurie Canter och Matt Fitzpatrick inför det sista varvet. 

Patrick Reed

Reed följde upp en mirakulös par-räddning på det 17: e, där hans utslag bara var några centimeter från att hamna i vattnet, med att sänka en birdieputt från två meter på det 18:e som tog honom till totalt 11 under par. Även hans spelpartner Matt Fitzpatrick avslutade med en birdie och som innebar delad ledning i årets sista tävling på Europatouren.

Reed har fortfarande kontroll över sitt eget öde när han nu ska försöka bli den första amerikan att vinna Race to Dubai, men det kommer att bli en spektakulär sista runda i Dubai där det är många vill knäppa amerikanen på näsan. Efter en stark avslutning är rutinerade Lee Westwood en av dem som kan vinna både DP World Tour Championship och Race to Dubai.

Lurar bakom ledartrion

Engelsmannen ligger och lurar ett slag bakom ledartrion och har chans att vinna Harry Vardon Trophy för tredje gången, 20 år efter att hans första totalseger. Även norrmannen Viktor Hovland som spelar allt bättre för varje varv som går på Jumeirah Golf Estates är 10 under par, tillsammans med Spaniens Adri Arnaus och Skottlands Robert MacIntyre.

– Jag slog inte riktigt bollen lika bra som jag behövde göra. Det var en av dessa dagar som jag var tvungen att förlita mig mycket på mitt närspel. Det var skönt att närspelet satt riktigt bra och jag är fortfarande i en bra position inför morgondagen, sa Reed efter sitt varv.

Målet är att vinna

– Ärligt talat så försöker jag inte tänka så mycket på att vinna hela Race to Dubai. Men det skulle vara otroligt häftigt om jag lyckades med det. Mitt mål har alltid varit att vinna golftävlingar och skulle jag vinna här och dessutom och bli den första amerikanen som gjort det skulle vara fantastiskt. Men det är en lång dag imorgon och det går inte att tänka på det, utan jag måste vara i nuet hela tiden och ta slag för slag.

Solid dag på golfbanan

Matthew Fitzpatrick var nöjd med sitt varv som innehöll fyra birdies och en bogey.
– Det var en en solid dag på golfbanan, verkligen. Jag gjorde väldigt få misstag och höll mig kvar i täten. Birdien på det sista hålet var viktig. Den innebar ledarboll imorgon igen, och det är i den bollen jag vill vara på söndagen. Du har alla framför dig då och får lite mer tid på sig än de andra.

Laurie Canter

Fitzpatricks landsman Laurie Canter jagar sin första seger på Europatouren och är skrällen i toppen. 
– Det är uppenbarligen en enormt stor tävling men golfen förändras inte riktigt för mig. Jag försöker koppla bort det och spela mitt eget spel. Men det är klart, mitt liv skulle nog förändras mer än de andra killarna uppe i toppen om jag skulle vinna, men jag försöker inte att tänka på det så mycket, menade Canter som imponerat stort under veckan.

Lee Westwood

Rutinerade Lee Westwood är också med i toppen, trots en krånglande rygg.
– Jag känner mig inte 100 procent. Det är ländryggen som krånglar, men det känns faktiskt mest när jag går, inte när jag slår. Men i slutet på varven gör det riktigt ont. Totalt sett är jag nöjd med spelet. Jag spelar bra från tee, men har inte sänkt så många puttar som jag önskat, förhoppningsvis trillar de i imorgon. Men jag slår bollen bättre och längre än jag gjort på hela året!

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights