Nyheter

John Daly drabbad av cancer: ”Hoppas på ett mirakel”

Den kände golfprofilen John Daly har drabbats av cancer i urinblåsan. Det hela upptäcktes av en slump när den 54-årige golfaren var på läkarbesök för sin njursten.
– Jag har genomgått en operation för att ta bort cancern men läkarna säger att det är 85 procents chans att den kommer åter. Så om tre månader har jag ett nytt besök hos läkaren, då kommer de säkert att göra en ny operation. Men tack och lov upptäcktes den i ett tidigt stadium, berättar golfstjärnan för CNN.

Ont i ryggen

John Daly har de senaste månaderna känt av vad han då trodde var njurstenarna. Han hade även rejält ont i ryggen i perioder. Bland annat tvingades han därför hoppa av tävlingarna i Charles Schwab Series förr månaden. Men det visade sig tyvärr inte vara några njurstenar denna gång utan något betydligt värre.

Hoppas på ett mirakel

–Vi får se vad som händer. Kanske kan man hoppas på ett mirakel, säger Daly till CNN.

John Daly har haft en hel del trassel med hälsan tidigare, bland annat har han haft en del alkoholproblem, smärtor i knäna och diabetes. Men den nya cancerdiagnosen har fått honom att försöka leva ett mer hälsosamt liv. Bland annat ska han försöka sluta röka. Sedan ska han dra ner på ett annat intag, av läskedrycker.

–Jag försöker nu verkligen att dra ner på mitt drickande av Diet Coke och att inte ta en cigarett fullt så ofta. Där försöker jag på läkarens inrådan att sluta helt.

Tackar för allt stöd

På sitt twitterkonto kan man läsa att han nu tackar för all support och kärlek han fått från allmänheten sedan det blev känt att han har cancer.
– Det är fortfarande en stor chock för mig men jag ska verkligen göra allt för att vinna även detta slag. Jag har kämpat mot oddsen hela livet och jag tänker inte ge upp än. Så färdig med 2020 och kan inte vänta nog på att det blir ett nytt år!

Läs mer: John Daly – Sex, droger och Rock ´n`roll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights