Nyheter

Prins Williams skräckminne från golfrundan

En järnsjua kom vinande genom luften på golfbanan. Den träffade prinsessan Dianans äldste son, prins William, framtill på hjässan och skadan syns fortfarande när solen skiner. En barndomshändelse som lämnade prins William ärrad för livet.

Kungligheter och golf hör ihop kan tyckas. Gentlemannasporten utövades flitigt av prinsbröderna Sigvard och prins Bertil som gärna reste ned till Skåne för en tidigt vårrunda. Vår kung Carl XVI Gustaf tycker mer om att segla eftersom bollsporter inte är hans ”cup of tea”. Inte heller är prins Carl Philip en mästare på golfbanan.

Prins Carl Philip gillar när det går fort

Han gillar när det går fort och därför ser vi honom på andra banor såsom rallybanan för sportbilar. Prinsessan Birgitta, kungens syster, är mycket road av sporten och på Mallorcas Santa Ponsa har hon spelat nästan varje dag sedan hon flyttade till ön. Kronprinsessan Victoria har gått en golfkurs, liksom dottern prinsessan Estelle. Det är prins Daniel som peppat dem eftersom han är duktig själv och gärna spelar en runda eller två i veckan på Kungliga Drottningholm.

På de brittiska öarna lockar med finfina banor, men har vi någonsin sett drottning Elizabeth putta i hål på någon av dem? Det är istället sonen prins Andrew som är fena på golf, men han har ju uteslutits nu från flera golfklubbar på grund av skandalen och den rättsprocess som pågår.

Nu får prins William hjälpa till att skänka kunglig glans på banorna, när golfklubbarna åter har öppnat upp i Skottland och i England. Frågan är dock om han är så förtjust i sporten, då han fick sitt ärr i pannan just på golfbanan.

Avslöjade hur det gick till

Prins Williams ärr har blivit alltmer synligt och iögonfallande i takt med att han blivit tunnhårig. Det var när han spelade in en dokumentär för BBC, om favoritämnet mental hälsa, som många noterade det långa strecket högt upp på den blivande kungens hjässa. Vad hände egentligen? Prinsen har själv berättat om hur det gick till när han fick sitt bestående ärr i pannan på golfbanan.

Kate och prins William, hertiginnan och hertigen av Cambridge.

– Jag blev träffad av en golfklubba, när jag spelade golf med en av mina vänner. Vi stod och puttade vid green, och innan jag visste ordet av kommer en järnsjua från ingenstans och träffar mig i huvudet.

Harry Potter-ärret

Prinsen har ett eget epitet på sin skada: ”Harry Potter-ärret”.
– Jag kallar det så för det skiner ibland och då lägger vissa människor märke vid det, och andra gånger ser de det inte alls, säger William.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights