Kyckling allt-i-ett: ”Ett potpurri av magiska smaker”
Inget känns väl lika lyxigt som att göra en kylskåpsrensning och köra in allt i ugnen för att sedan kunna
ägna sig åt något annat i väntan på mat? Ut kommer en tiopoängsmiddag som räddat trötta råvaror,
innebär både minimalt med disk och liten ansträngning och som framförallt blir himla gott.
Kyckling allt-i-ett
4 portioner
Tillagningstid: 50 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Kyckling Lårfilé, 630 g
Marinad - 2 ekologiska citroner, saften och lite rivet skal
- ½ dl olivolja
- 1 dl blandade färska örter, till exempel basilika, rosmarin och persilja
- 1 tsk salt
Ugnsrostade rotsaker - 400 g sötpotatis
- 2 morötter
- 400 g potatis
- 2 röda lökar
- 1 citron
- 100 g oliver
- olivolja
Till servering - grönsallad
Gör så här
Kyckling: öppna förpackningen och häll sedan i ingredienserna till marinaden direkt i förpackningen,
vänd runt ordentligt så att allt blandas och låt kycklingen marinera medan du förbereder rotsakerna.
Ugnsrostade rotsaker: sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär sötpotatis och morötter i bitar, tvätta
och dela potatisen. Lägg ut rotsakerna på en ugnsfast form. Skala rödlöken och tvätta citronen noga,
dela i kvartar och lägg ner i ugnsformen tillsamman med oliverna. Ringla på olivolja och strö över
hackade färska örter. Rör om.
Placera kycklinglårfiléerna på rotsakerna och ugnsrosta i cirka 30
minuter eller tills både rotsaker och kyckling är helt klara.
Servering: ställ fram formen på bordet, servera med en fräsch grönsallad
Linnea tipsar: jag hade lite sötpotatis, potatis, morötter och rödlök hemma som fick sätta grunden till
den här middagen. Sen smaksatte jag med oliver, citron och massor av färska örter. Men det fina med
plåtmat är att du kan lägga på i stort sett vilka rotsaker du har hemma, och det går superbra att toppa
med olika bönor också.