NyheterTävlingar

Lagergren och Forsström nära täten i Singapore

Nordirländaren Tom McKibbin sköt en bogeyfri 64-runda i den första rundan av Singapore Classic på Laguna National Golf Resort Club. Åtta birdies och tio par noterades på scorekortet och 20-åringen  leder med ett slag före en kvartett spelare där två svenskar finns med.

Joakim Lagergren och Simon Forsström gick runt på 65 slag, sju under par och delar andra platsen med fransmannen Mathieu Pavon och Sami Välmäki från Finland. Ett slag efter svenskarna ligger Ding Wenyi från Kina. Den 18-årige supertalangen vann ifjol U.S. Junior Amateur och blev därmed förste spelare från Kina att lyckas med det.

Joakim Lagergren har fått en tuff start på året med två missade kvalgränser i Abu Dhabi och Dubai, men var nöjd med den första rundan i Singapore.

– Jag spelade riktigt stabilt. En liten miss på åttan, annars funkade allting bra. Det är en rätt knepig bana som kändes riktigt tuff på inspelningsdagen, framförallt de sista nio. Men de gick jag fem under par på idag, så det kändes skönt, sa Lagergren efteråt.

Precis som Joakim Lagergren hade Simon Forsström åtta birdies, en bogey och nio par i scorekortet. Forsström vann ju kvalet till DP World Tour i höstas och har fått en bra start på säsongen med två topp-10 placeringar.

En bra start på säsongen har även Alexander Björk fått. Björk var nära att vinna förra veckan i Ras al Khaimah och inledde med en 68-runda, fyra under par i Singapore och delar 17:e platsen.

Tysken Marcel Siem är också med i Singapore Classic som är hans 500:e start på Europatouren. Han blir därmed den 45:e spelaren att lyckas med detta. Siem har dock över 200 tävlingar kvar till spanjoren Miguel Angel Jimenez som leder med hela 721 spelade tävlingar …

Klicka här för att komma till ledartavlan från Singapore Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights