NyheterTävlingar

Stark etta, Grant tvåa i LET-premiären

Förra året fick golfvärlden se en underbar duell mellan vännerna Maja Stark och Linn Grant i Race to Costa del Sol. De båda var överlägsna alla de andra spelarna och till slut var Grant starkast och vann LET:s Order of Merit före Stark.

Och duellen fortsätter även i år. I säsongsdebuten för duon på Ladies European Tour i Marocko vann Stark vann med fyra slag före Grant och tog därmed sin sjätte seger på LET.

Stark inledde den sista dagen av Lalla Meryem Cup med en bogey och därmed var Aditi Ashok från Indien, som vann Magical Kenya Open förra veckan, ikapp svenskan. Men Stark kontrade snabbt med tre birdies på de första nio hålen och hade en fyraslagsledning med nio hål kvar att spela.

I bollen framför Stark gick Linn Grant som låg fem slag efter Stark inför den sista rundan, men som växlade upp tempot på de sista nio hålen. Med birdies på 12:an, 14:e och 15:e närmade sig Grant sin Race to Costa del Sol-rival och var då endast två slag efter.

Men jakten tog slut på det 16:e för Grant där hon gjorde bogey för tredje dagen i rad.

– Jag försökte inte titta på ledartavlan, men jag kunde se att Linn satte flera birdieputtar på de sista nio och tänkte att jag måste fortsätta att spela bra. Min birdie på det 14:e hålet gjorde att jag kunde slappna av lite och fortsätta spela aggressivt hela vägen in, sa Stark efteråt.

Stark avslutade med en birdie på 17:e hålet och en läcker parräddning på det sista hålet för totalt 12 under par, fyra slag före Grant.

Segern var Maja Starks sjätte på Ladies European Tour och hon har fått en fantastisk start på säsongen då hon kom tvåa på LPGA-touren i januari i Hilton Grand Vacations Tournament of Championship. Hon medger att hennes rivalitet mot kompisen Linn Grant driver henne framåt:

– Jag älskar det! Jag tävlar mot alla andra men jag har även en egen tävling mot Linn och vi försöker alltid slå varandra. Och att vi slutar etta och tvåa den här veckan känns fantastiskt.

Klicka här för att komma till slutresultaten från Lalla Meryem Cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights