NyheterTävlingar

Stjärnor i täten i Italien

U.S. Open-mästaren Matt Fitzpatrick leder DS Automobiles Italian Open med ett slag före Rory McIlroy och Aaron Rai inför den sista speldagen på Marco Simone Golf & Country Club. Det var lynninga vindar under lördagen och flera spelare hade det tufft på den kommande Ryder Cup-banan. Fitpatrick inledde sitt varv försiktigt, men hittade spelet på de sista nio hålen och med en avslutande birdie nådde engelsmannen 10 under par och ledning med ett slag.

Världstvåan McIlroy, som förra månaden vann FedExCup på PGA-touren och för närvarande leder DP World Tour-rankingen, avslutade även han sin runda med en birdie för att säkra en plats i söndagens ledarboll.

Bäst av alla under lördagen var dock Aaron Rai som med 14 par, 2 birdies och 2 eagles gick runt på 65 slag för totalt nio under par och blir därmed den tredje spelaren i söndagens ledarboll.

Frankrikes Victor Perez, Kurt Kitayama från USA och australiensaren Lucas Herbert delar alla fjärdeplatsen på åtta under par.

– Jag är riktigt nöjd med spelet idag. Vinden ändrades helt på nian och det blåste plötsligt från ett håll vi inte upplevt på hela veckan, så kan jag kände att det gällde att hänga i och undvika bogeys på slutet. Jag gjorde det och lyckades även sätta några birdieputtar och jag är väldigt nöjd över att vara i ledningen, sa Fitzpatrick efteråt.

– Jag älskar att komma och spela Italian Open. Jag tror att det här är femte eller sjätte gången jag spelar den här tävlingen. Jag älskar landet. Jag älskar att spela golf här. Fansen är fantastiska och att vinna imorgon, det skulle vara en underbar känsla.

Bra svenskdag i Italien

Även Rory McIlroy hade problem med vinden under lördagen, framförallt på greenerna.

– Jag hade det kämpigt med att läsa greenerna och försöka räkna ut hur mycket vinden skulle påverka puttarna. Jag missade många puttar, men som tur var satte jag några på slutet och det ska bli kul att gå i ledarbollen imorgon och ha koll på vad Fitz gör, menade McIlroy efter sitt varv.

– Jag vet att det kommer att bli en tuff dag imorgon. Fitz är riktigt bra nu och han gillar sådana här  förhållanden och kommer att bli svår att slå.

Svenskarna hade en bra lördag på Marco Simone Golf & Country Club. Både Jesper Kennegård och Alexander Björk gick runt på 68 slag och avancerade på ledartavlan. Även Rikard Karlberg stabila spel fortsatte på lördagen. Karlberg gick runt på 70 slag och är tillsammans med Björk delad 21:a inför slutrundan. De båda är slaget efter Kennegård som delar 16:e platsen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från DS Automobiles Italian Open.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights