NyheterTävlingar

Maja Starks fantastiska start på säsongen fortsätter

Amerikanskan Lilia Vu tog hem Honda LPGA Thailand och vann därmed sin första seger på LPGA-touren. 25-åriga Vu avslutade med en 64-runda på Siam Country Club Pattaya Old Course i blåsiga förhållanden och gick därmed ikapp och förbi hemmaspelarna Natthakritta Vongtaveelap och Atthaya Thitikul och vann med ett slag. På delad fjärde plats kom Maja Stark som fortsätter med sin fantastiska inledning på säsongen där hon slutat 2:a, 1:a och 4:a i sina tre starter under 2023.

– Det känns fantastiskt att äntligen få vinna. Jag ändrade mitt mindset förra året och spelar mer avslappnat i år. Jag satte för stor press på mig men nu är det mycket roligare att spela och det räckte hela vägen till vinst, sa en lycklig Vu efter sin första seger på LPGA.

Frankrikes Celine Boutier delade fjärdeplatsen på 17 under par med Maja Stark. Svenskan radar upp topplaceringar och fortsätter sin klättring upp på världrankingen.

– Jag känner att jag har ett stort självförtroende i mitt spel, men kanske inte lika mycket självförtroende som person, menade Stark, trots sitt fina spel den senaste tiden.

Efter ett bra peptalk med Solheim Cup-kapten Suzann Pettersen tidigare i veckan fick hon lite perspektiv på livet och golfen.

–  Jag pratade med Suzann för ett par dagar sedan och berättade att jag är rädd för att strula till det och tappa spelet. Hon menade då att det är mänskligt och att alla spelare gör det ibland, men det gäller bara att fortsätta att trumma på och att hitta spelet snabbt igen.

På golfbanan är Stark känd för sitt aggressiva spel. Det kan ibland kosta några slag här och där men det är hennes naturliga sätt att spela och hon kommer att fortsätta med det.

– Jag fokuserar nästan alltid på flaggan och litar på min sving, menar Stark.

Och det verkar fungera. Med sitt aggressiva och vägvinnande spel har 23-åringen tagit golfvärlden med storm det senaste året och när den nya världsrankinglistan släpps idag kommer hon med stor sannolikhet vara den bäst rankade svenskan.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Honda LPGA Thailand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights