PorträttTv

Solskenssagan i Honolulu: Minns ni 16-åringens braksuccé i Sony Open?

Visst saknar man publikens vrål och glada hyllningar i tider som dessa. Golftävlingarna är så tysta i corona-restriktionerna så att minsta ed från proffsspelarna hörs. Justin Thomas snedsteg skulle ju aldrig ha hörts om det funnits åskådare på plats exempelvis. Tadd Fujikawa var bara 16 år när han steg ut i tävlingen Sony Open 2007 och svingade så att alla blev mållösa. Han klarade cutten i Honolulu och gick till historien som den yngste spelaren någonsin att klara av det. Fujikawa hade precis fyllt 16 år fyra dagar tidigare. Vilken födelsedagspresent han gav sig själv!

Föddes för tidigt

Tadd Fujikawa är en amerikansk golfspelare från Hawaii. Han föddes tre månader för tidigt och var liten som en sparv, när han såg dagens ljus den 8 januari 1991.
– Jag fick plats i min farfars hand, har han berättat.
Föräldrarna var oroliga och trodde att sonen skulle få men för livet. I stället fick de ett underbarn som gjorde världssuccé när han visade sin golftalang i Sony Open.

Kom ut

Tävlingen går av stapeln nu på Hawaii. I dag är Tadd Fujikawa 30 år. För två år sedan kom han ut som homosexuell. Den 12 september 2018 berättade Fujikawa om det på Instagram, vilket blev uppmärksammat eftersom han då blev den förste manlige spelaren att ”komma ut ur garderoben”. Det fick ringar på vattnet och gay-rörelsen fick ännu en sportikon som förebild.

Se klippet nedan när 16-åringen från Hawaii gick till golfhistorien 2007 på hemmaplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights