Nyheter

Morgan Hoffmann drack urin för att bli frisk

Morgan Hoffmann svingar sig tillbaka in på golfarenan igen. Han var en av världens mest lovande golfare och spåddes en lysande framtid. Men diagnosen muskeldystrofi ställde allt på ända, och 32-åringen från försvann från PGA-touren. Efter en kur med mirakelmediciner i Costa Ricas djungel är han nu tillbaka!

Var en extremt lovande golfare

I veckan går startskottet för 32-åringens återkomst på PGA-touren efter nära tre år. Morgan Hoffmans comeback är sensationell och det är många som saknat den färgstarke golfaren. Han var tidigare var världsetta för amatörer och var extremt lovande före proffstiden.

Det var först efter flera år av smärta i bröstmusklerna, som han fick slutligen sin diagnos. När Hoffman insåg att läkarna var allvarliga och knappt ville tala om hur illa det var, blev han förstås rädd. Beskedet var värre än han trodde. Sjukdomen klassas som obotlig och läkarna menade att det bara skulle komma att bli värre. Men de lovade att göra sitt bästa för att han skulle få behålla sin rörlighet.

Morgan Hoffman lider av muskeldystrofi, ett samlingsnamn för en typ av sjukdomar som samtliga har gemensamt att kroppens muskler förtvinar, och har använt alternativa behandlingar för att ta sig tillbaka. Bland annat har han druckit urin.

Psykedeliska substanser

Hoffman reste till Costa Rica där han kom i kontakt med alternativa behandlingar. Till det hör en rå diet där han inte äter någonting tillagat och psykedeliska substanser som ayahuasca om vilka han säger följande:

En röst som gör healing

– Vissa anser att det är enbart hallucinogent, men jag ser det som att öppna en sidodörr till andra dimensioner eller planeter. Jag har sett mig själv läka så många gånger enbart genom att stänga mina ögon och ha, antingen genom en röst i huvudet eller visuellt, en uppenbarelse om ett vitt ljus som går genom min kropp, säger han på en presskonferens.

I behandlingen såg Hoffman till att rena sin kropp, bland annat genom att under tio dagar bara dricka urin. En kopp på morgonen och en kopp på kvällen var receptet. Enligt golfaren finns det inget som heter ”alternativ medicin”.

– Det är en frustrerande term. Alternativ medicin har funnits i 10 000 år medan det vi känner som modern medicin enbart funnits i 100 år, sade han till Golf Digest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights