Nyheter

Favorit i repris – Tegelberga GK arrangerar proffstävling

Det är femte året som Tegelberga GK står som värd för en proffstävling för damer. När en av de största proffstävlingarna på damsidan spelas i Sverige, då krävs de bästa förutsättningarna och banorna.

Internationell golf i världsklass tillbaka för spel om åtråvärd titel

Tegelberga GK med Visit Trelleborg som samarbetspartner och Trelleborgs Rådhus AB som huvudsponsor har återigen fått förtroendet att arrangera PGA Championship Trelleborg. Denna gång 19-21 maj. 

Foto: Daily Sports – golfkläder för damer

– Detta är en bekräftelse på att när det ska spelas golf i världsklass – då är det sydkusten som gäller, säger kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist, Trelleborgs kommun.

Åtråvärd titel 

Tävlingen är en del av nordiska proffstouren och Ladies European Tour Access Series, LETAS.

Det är femte året som Tegelberga GK står som värd för en proffstävling för damer, 2021 var första gången som arrangemanget ingick i LETAS.

PGA Championship Trelleborg beskrivs som en ”svensk major” och är en av de mest åtråvärda titlarna när proffsen spelar på svensk mark. I fjol liksom nu är prissumman 50 000 euro.

Den 18 maj spelas en Pro-Am, tre amatörer från näringslivet spelar i lag tillsammans med en spelare från startfältet.

Bästa läget 

Trelleborgs läge i sydligaste Skåne med ett milt klimat gör det möjligt att spela golf året om. Med anrika banor i fantastiska miljöer är det en optimal plats för golfspelare från Sverige såväl utomlands.

Något som 22-åriga Maja Stark, som förra året vann två gånger på Europatouren, håller med om: – Jag växte upp i närheten av Abbekås och det var väldigt bra att ha Tegelberga golfklubb så nära. Det milda Skånevädret gjorde dessutom att jag kunde träna utomhus nästan året om. Att banan kan vara ganska utmanande gjorde att jag förbereddes inför spel på svårare banor utomlands, säger hon.

Prova-på-golf och paragolf

• Trelleborgs kommun tillsammans med PGA kommer att erbjuda barn och ungdomar prova på-aktiviteter under tävlingsdagarna.

• Det kommer att finnas experter inom paragolf för barn och ungdomar med funktionsvariationer.

• Det ska även erbjudas utbildningar för föräldrar och ledare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights