Nyheter

Phil Mickelson: ”Fler spelare vill gå över till LIV Golf”

Den senaste veckan har Mickelson gett tydligt uttryck för sin övertygelse om att fler PGA Tour- och Europatourspelare kommer att ansluta sig till den Saudi-finansierade LIV Golf nästa år.

Det är ingen hemlighet att Phil Mickelson är en ständig uppstickare i golfsammanhang. På senaste tiden har han verkligen blivit en av de starkaste förespråkarna och talar sig varm om fördelarna med LIV Golf. Mickelson, en legendarisk golfspelare med en lång och framgångsrik karriär, är inte bara känd för sitt spel på golfbanan, utan även för sin passion för att driva sporten framåt.

På Trump Doral, beläget nära Miami, lät Mickelson sin entusiasm och övertygelse skina igenom när han diskuterade LIV Golf.
– Tror jag det? Nej. Jag vet att det kommer att hända, sa Mickelson bestämt.
Hans ord ger en inblick i den förestående förändringen inom golfvärlden.

cameron smith hawaii
cameron smith hawaii

LIV Golf, som startade sin första säsong i juni 2022, har varit föremål för både beundran och kontrovers. Trots att ligan nekades möjligheten att tilldela världsrankingpoäng, har den lyckats locka flera framstående spelare som Dustin Johnson, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau, och Cameron Smith. Och Mickelson är övertygad om att bli LIV blir ännu större.

Phil Mickelsons främsta pro-argument

– När spelare tittar på LIV, vill de vara en del av det, säger Mickelson. Han betonar vikten av den unika lagaspekten, kamratskapet och möjligheten att spela golf globalt som LIV Golf erbjuder. Det verkar som om amerikanen själv har blivit en av dess mest hängivna förespråkare och rekryterare.

Hur ser golfens framtid ut?

Förespråkarna av LIV Golf menar att den nya touren inte bara har utmanat den traditionella golfvärldens hierarki, utan även öppnat nya möjligheter för professionella spelare att forma sina egna karriärer. Med en innovativ tourstruktur och en ekonomisk guldgruva verkar LIV Golf har etablerat sig som en kraft att räkna med. Mickelsons stöd och övertygelse om dess framtid kan mycket väl vara en indikation på den riktning som golfvärlden är på väg mot.

Trots debatten och kontroversen kring LIV Golf är det uppenbart att den nya touren kommer att fortsätta locka både att etablera golfstjärnor och unga talanger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights