NyheterSkottland

Old Course – Baklänges!

Old Course i St Andrews är alltid en storslagen upplevelse. Nu kan ett fåtal golfare få en ännu mer unik upplevelse när St Andrews Links Trust inför Old Course Reversed.

Om du redan spelat Old Course i St Andrews så vet du att det är en upplevelse för livet att få beträda denna ”heliga mark” för golfare. Om du inte redan spelat den klassiska golfbanan är det väl värt pengarna att boka en resa till Skottland och antingen boka en tid eller försöka få en av platserna i den dagliga utlottningen.

Nu kommer en ännu mer unik möjlighet. St Andrews Links trust presenterar Old Course Reversed som ett sätt att fira organisationens 50 år som förvaltare av världens mest berömda golflandskap. Planen är att årligen arrangera baklängesgolf på Old Course för att ge spelarna en inblick i Old Course-banans historia.

Redan på 1400-talet utvecklades Old Course på linkslandet vid den lilla staden och spelarna gick ut och tillbaka längs med havet och spelade till samma greener och på samma fairways båda hållen. 1764 reducerades banan från 22 till 18 hål och 1870 introducerade Old Tom Morris den nuvarande första greenen genom att dela av den från hål 17 för att bilda den routing som idag är standard, vilket är en moturspromenad runt banan.

Under sex dagar, från 28 mars till 2 april 2024, kommer Old Course Reversed att ge spelare en chans att ta sig an den historiska routingen (där hålen spelas i omvänd ordning) i tre dagar och sedan spela banans moderna routing i tre dagar för att ge golfare en unik möjlighet att spela banan åt båda hållen.

En starttid kan fås i den vanliga dagliga så kallade balloten, men det kommer även att finnas en öppen utlottning samt ett begränsat antal paket. Dessa betingar ett pris på 575 pund och ger spel på Old Course, Old Course Reversed och en runda på Castle Course samt både mat och dryck samt tillgång till St Andrews Academy. Anstormningen till paketen var stor och de som inte lyckades nypa en baklängesstarttid 2024 får snällt invänta nästa år eller chansa på den dagliga balloten.

Neil Coulson, VD för St Andrews Links Trust, sa: ”Vi är glada över att introducera Old Course Reversed, som kommer att ge fler golfare en unik möjlighet. Den historiska routingen är en så viktig del av Old Course-banans historia och utveckling att vi känner att det är viktigt att fira detta under ett dedikerat evenemang öppet för alla golfare från när och fjärran. Vi tror att introduktionen av Old Course Reversed kommer att vara enormt populär och kittla fantasin hos golfare runt om i världen.”

Mer information om Old Course Reversed finns här.

Text: Michael Broström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights