NyheterTävlingarTv

Har Johnson avgjort Masters?

Inför det sista varvet av Masters har världsettan Dustin Johnson ryckt åt sig en ledning på fyra slag. Efter tre rundor av nästintill perfekt golf är det nu nära för Johnson att ta hem tävlingen han drömt om sedan han var barn. Johnson växte upp inte så långt från Augusta National, bara en timme från banan och ända sen han började spela golf har han längtat efter att få dra på sig den gröna kavajen.

Vilken rivstart!

Johnson rivstartade den tredje rundan med par, eagle, birdie, birdie och gjorde därmed ett tidigt ryck från hans konkurrenter. Ledningen växte ytterligare och efter 65 slag och totalt 16 under par, delat rekord för tävlingen med Jordan Spieth från 2015, är ledningen fyra slag inför söndagens avslutningsrunda.

Detta är femte gången han leder en major efter 54 hål. Han har dock aldrig vunnit under de fyra tidigare tillfällerna. 2010, 2015 och 2018 var han i ledning i U.S. Open inför sista dagen. Likaså i PGA Championship i somras. Samtliga gånger har han tappat segern det sista varvet.

– Nu vet jag vad som krävs av mig. Jag är väldigt bekväm med att leda inför avslutningsvarvet. Jag har varit i den här situationen flera gånger och jag ser fram emot utmaningen. Det kommer fortfarande att bli en tuff dag och jag måste spela bra om jag ska vinna i morgon, sa Johnson efter lördagens varv.

Det är en väldigt internationell leaderboard och de som ligger topp-10 och jagar Johnson kommer från Sydkorea, Mexiko, Australien, Sydafrika, Colombia, Spanien, Nordirland, England, USA och Japan.

När Johnson gick ut på det tredje varvet var det ett tag nio spelare som delade ledningen på nio under par. En halvtimme senare hade han slagit upp en järn-5 från 200 meter till en halvmeter från hål på tvåan med en lätt eagle som följd. Av bara farten gjorde han birdies på hål 3 och 4.

Dustin Johnson kan bli den fjärde spelaren som vinner den gröna kavajen som världsetta. Tidigare har Ian Woosnam, Fred Couples och Tiger Woods (tre gånger) lyckats med det. Det är fjärde året i rad som Johnson har kommit till Augusta som världsetta. År 2017 var han tvungen att dra sig ur tävlingen efter att ha skadat ryggen dagen före det första varvet. 2018 kom han 10:a och ifjol var han delad tvåa efter Tiger Woods.

Få misstag

Han slår ut på söndagen efter att ha spelat 30 raka hål utan en bogey. Han har gjort endast två bogeys på tre rundor och han har träffat 47 av 54 greener. Misstagen har varit få, om ens några och även om han nog inte kommer att tänka på det på söndagen, närmar han sig rekordet för Masters på 18 under par som innehavs av Tiger Woods (1997) och Jordan Spieth (2015).

Fokuserar på mitt eget spel

– Just nu känner jag mig bekväm med alla delar av spelet. I morgon är det bara att se till att jag bara fokuserar på mitt eget spel och inte oroar mig för vad alla andra gör. Det blir en lång dag. Jag behöver bara ha tålamod där ute. Jag känner att jag har gjort ett bra jobb det de tre första dagarna, och imorgon ska jag försöka fortsätta med det, menade Johnson.

Ancer,29, spelar för Mexiko och debuterar i Masters.

Spelare från hela världen kommer att försöka jag ikapp världsettan på söndagen. Men det kommer att bli en tuff uppgift för Ancer, Im, Smith, Frittelli, Thomas, Munoz, Reed, Rahm och de övriga att lyckas med det.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights