NyheterTävlingar

Rahm vann på Hawaii efter en galen spurt

Collin Morikawa skulle bara gå ut och spela av det sista varvet av Sentry Tournament of Champions på Plantation Course, vinna enkelt och sedan hålla ett segertal med en vacker blomkrans runt halsen. Men trots en sexslagsledning före närmaste spelare och ytterligare ett slag före spanjoren Jon Rahm inför det sista varvet lyckades Morikawa inte knyta ihop säcken på Hawaii. Från att ha varit helt bogeyfri hela veckan gjorde Morikawa plötsligt tre raka bogeys på hål 14-16 och där gick Rahm förbi och höll sedan ledningen in i mål.

Rahm gick det sista varvet på 63 slag, 10 under par och de sista sju hålen gick spanjoren sex under par och kunde vinna årets första tävling på PGA-touren med två slag. Det var även hans tredje seger på de senaste fem tävlingarna, han vann ju avslutande DP World Tour Championship i Dubai i november och närmar sig nu toppen av världsrankingen.

– En galen dag. Jag visste att det skulle krävas ett litet mirakel för att vinna idag. Och efter en bogey på ettan krävdes det ett större mirakel, sa Rahm efteråt.

Morikawa inledde den sista dagen med en ledning på sex slag över Matt Fitzpatrick, Scottie Scheffler och J.J. Spaun, men det blev till slut Rahm, som kommit tvåa i tävlingen 2018 och 2022 som spurtade förbi allihop.

Spanjoren gjorde birdies på hål 12, 13 och 14. När han sedan gjorde en eagle på det 15:e hålet var han i delad ledning. Ytterligare en birdie på avslutningshålet gav en ledning med tre slag och det krävdes då en albatross av Morikawa på det sista hålet för att gå ikapp. Amerikanen kunde bara mäkta med en birdie och saken var klar.

– Det känns sorgligt. Det suger just nu. Jag har jobbat hårt och spelat bra den här veckan men idag var det dålig tajming på några dåliga slag och det gick snabbt att tappa den stora ledningen. Men spelet känns bra och toppformen är inte långt borta, sa Morikawa efteråt.

Desto gladare miner var det hos Jon Rahm.

– Jag känner att jag har varit den bästa spelaren i världen sedan augusti. Det är mycket i mitt spel som påminner som förra årets säsong, men att jag nu är lite bättre på inspelen och framförallt puttningen som jag känner mig väldigt bekväm med nu. Jag har nog aldrig puttat så här bra, sa världsfyran.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Sentry Tournament of Champions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights