Richterskalan

Richterskalan – maj 2019

  1. Brooks Koepka. Av de åtta senaste majortävlingar som spelats har Brooks Koepka vunnit fyra. Försvarade US Open titeln ifjol och försvarade PGA Championship-titeln i år. Rankad etta i världen. Spelar nästan läskigt bra golf.
Marcus Kinhult
Marcus Kinhult från Sverige.

2. Marcus Kinhult. 22-åringen från Skaftö avslutade British Masters med birdies på de sista två hålen och tog därmed hem sin första seger på Europatouren. Han rusar nu upp på världsrankingen och klättringen uppåt kommer att fortsätta.

Helen Alfredsson
Svenska Helen Alfredsson.

3. Helen Alfredsson. Vann Kraft Nabisco Championship 1993 och 26 år senare kom den andra majorn när 54-åringen nyligen vann U.S. Seniors Women´s Open. Helen med sambon Kenta Nilsson som caddie vann till slut med två slag.

Matt Wallace
Britten Matt Wallace.

4. Matt Wallace. Engelsmannen har gått lite under min radar men nu måste jag ha koll på honom framöver. Vann tre tävlingar på Europatouren i fjol, kom trea i PGA Championship och är rankad 25:a i världen. Kan bli riktigt, riktigt bra.

Amerikanen Dustin Johnson.

5. Dustin Johnson. Var den ende som kunde hota Brooks Koepka i PGA Championship. Spelar bra varje vecka och har redan tre segrar i år. Blev ändå nerpetad av Koepka som etta på världsrankingen. Det är tufft på touren …

Caroline Hedwall
Svenska Caroline Hedwall.

6. Caroline Hedwall. Prioriterar Europatouren i år och det verkar ha varit ett klokt beslut. Självförtroendet är tillbaka och Hedwall radar upp bra placeringar och den första segern på LET måste vara alldeles runt hörnet.

Svensken Niklas Lemke.

7. Niklas Lemke. När den långslående Lemke är i zonen, ja då det händer det saker. Gjorde 10 birdies sista varvet i Magical Kenya Open och under det andra varvet i British Masters gjorde han hela åtta birdies i rad!

Dani Holmqvist
Svenska Dani Holmqvist.

8. Dani Holmqvist. Jobbar nog hårdast av alla svenska tjejer på touren och som ett resultat av det slår hon bollen bättre än någon annan. Får hon igång sin puttning blir hon livsfarlig framöver och kan då vinna vilken tävling som helst.

9. Mikko Korhonen. En underbar finne med skägg som gillar rockmusik och vin. Han ser även ut som en som gillar rockmusik och vin. Spelar grym golf emellanåt och vann Volvo China Open i början av maj.

Louise Ridderström

10. Louise Ridderström. Fixade kortet till LPGA-touren i höstas och redan i sin tredje tävling på LPGA blev 25-åringen från Stockholms GK bästa svenska med en 18:e plats i Mediheal Championship med ett koppel av världsstjärnor bakom sig.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights