NyheterTävlingar

Robert Karlsson jagar Steve Stricker på Champions Tour

Årets första major på Champions Tour spelas på Greystone Golf & Country Club i Birmingham, Alabama. Och inför det sista varvet leder USA:s Ryder Cup-kapten Steve Stricker, men Europas vice-kapten Robert Karlsson närmar sig.

Med en eagle på det sista hålet på lördagen gick Steve Stricker upp till 14 under par totalt och ledning med ett slag i Regions Traditon, den första av fem majors på Champions Tour. Han jagas närmast av tysken Alex Cejka på 13 under par. Ytterligare två slag efter ligger Robert Karlsson som fick till dagens bästa runda, 64 slag och ser stark ut inför avslutningsrundan.

Titelförsvararen Steve Stricker leder inför avslutningsvarvet.

Titelförsvarande Stricker var nöjd efter sin runda och framförallt med sin avslutning.

– Jag slog en bra drive, ett bra inspel och en bra putt, förklarade amerikanen enkelt efter sin eagle på det sista hålet.

– Det var en bra dag på banan idag. Men det finns många riktigt bra spelare uppe i toppen. Jag måste spela min bästa golf imorgon om jag ska vinna, menade Stricker.

Många storstjärnor i toppen

Robert Karlsson och Dicky Pride ligger tre slag bakom Stricker och med i toppen finns även stjärnor som Bernhard Langer, Darren Clarke, John Daly, Retief Goosen, och Ernie Els.

Karlsson gjorde birdies på alla par-5 när han kom till det sista hålet. Där slank birdieputten från dryga metern förbi och han fick nöja sig med ett avslutande par.

Men det var en nöjd Karlsson efter sin runda som bestod av tio par och åtta birdies.

– Jag slog bollen i vattnet på det 11:e hålet men lyckades ändå rädda par. Det var viktigt och jag kunde behålla momentum efter det, berättade Karlsson efteråt.

Robert Karlsson ligger 10:e i Charles Schwab Cup Money List efter 16 tävlingar på Champions Tour. Han han inte missat en cut, har åtta topp-10 placeringar, men jagar sin första seger. Kommer den i årets första major?

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights