Så lagar ni Sörenstams kärleksmiddag
– Det ser ut som surströmming, skriver en av personerna som kommenterar Annika Sörenstams senaste instagrambild. Men riktigt så illa är det inte, bara nästa. Nej, skämt å sido. Måltiden är en klassiker från 70-talet. Ni minns säkert ”Flygande Jacob”. Och den rätt som golfstjärnan serverade sin man på Valentines day, eller Alla hjärtans dag, är riktigt god. Annikas kycklingrätt med amerikanska jordnötter gjordes verkligen i flygande fläng eftersom bananerna inte ens är skurna i bitar. Alla gör som de vill och resultatet blir personligt.
Den sötsalta storfavoriten går hem hos de flesta familjer. Flygande Jakob är en superenkel gratäng att tillaga, den sköter sig själv på spisen – och smakar bara godare dagen efter!
Här får ni receptet (från Taste-line) på Annika Sörenstams golf-kärleksrätt:
Ingredienser
4 portioner
1 st grillad kyckling
140 gram bacon
3 dl grädde
1 dl chilisås, (ketchup går också bra)
1 dl jordnötter
2 st banan(er)
Servera med
ris och sallad
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Plocka kycklingköttet från benen och fördela i en ugnssäker form. Stek bacon knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.
3. Vispa grädden fluffig och blanda i chilisåsen. Bred ut blandningen över kycklingen. Dela bananerna och lägg ut.
4. Du kan strö på bacon och jordnötter nu om du vill, eller vänta med det tills du tar ut kycklingen.
5. Gratinera i mitten eller nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.
6. Koka riset eller förbered salladen.
7. Strö sedan på bacon och jordnötter (om du inte lade på dem innan gratineringen).