FeatureNyheter

Så mycket tjänar tour-spelarna

Mycket har hänt i coronavirusets spår. Arbetslösheten är skyhög. Men de som spelar på touren behöver knappast gneta för brödfödan. Nej, det fullkomligt regnar dollarsedlar över proffsen i toppen. Ta Dustin Johnson exempelvis. Han är redan den 5:e rikaste golfaren genom tiderna. Här kan du läsa – Så mycket tjänar tour-spelarna!

Tjänade mindre

Trots ett år med Corona är fortfarande lönen hög och det är knappast knapert för spelarna som gör bra ifrån sig på tävlingarna. Sporten är inte bara hälsosam.

Dustin Johnson är 36 år gammal och just nu den absolut bästa golfaren i världen. När allt fungerar på banan, är han helt oslagbar. Det kunde vi ju se nyligen i Masters.

Sponsorerna står i kö

Johnson har gott om framgångsrika år kvar på golfbanan, så inkomsterna på lönekontot kommer ingalunda att bli ett bekymmer. Förutom att han är en av de högst betalda golfarna i PGA Tour-historien gör han även affärer vid sidan av. Han äger aktier, bolag och sponsorerna står i kö för att skriva kontrakt.

Guldregnet fortsätter

Dustin Johnson har tjänat ca 550 000 000 svenska kronor (63 miljoner US-dollar) och har vunnit över tjugo tävlingar. Amerikanens golfkarriär är långt i från över, men är redan den femte rikaste golfspelaren genom tiderna.

dustin johnson och tiger woods

Sedan sin PGA-tour debut 2008, har Johnson vunnit minst en tävling varje år som proffs. Hans 13-åriga segertåg kan endast toppas av Tiger Woods (14), Arnold Palmer (17), and Jack Nicklaus (17).

Arnold Palmer

Tiger WoodsRory McIlroyPhil Mickelson och Jordan Spieth tjänade sammanlagt 183 miljoner dollar det senaste året, en minskning från de 215 miljoner dollar de kammade hem föregående år, enligt Forbes Magazines lista över de högst betalda idrottarna i världen.

Phil Michelson

De hundra duktigaste spelarna fick för första gången på fyra år se sin inkomst sjunka. Pandemin har påverkat nästan all idrott sedan mitten av mars. År 2020 kommer proffsen sannolikt att minnas länge.

Rory-McIllroy.png

Tiger Woods, som har toppat amerikanska ”Forbes list” hela 12 rekordgånger, är den golfspelare som är mest förmögen. Hela 62.3 miljoner dollar har han skramlat ihop. Rory McIlroy ligger starx bakom Tiger med en inkomst på 52 miljoner dollar. Phil Mickelson har tjänat in 40.8 miljoner dollar på golfen och Jordan Spieth 27.6 miljoner dollar. Dessa golfare är också med på rikaste-topplistan över alla idrottare i världen.

Kapstaden i Sydafrika. Tennisstjärnan Roger Federer från Schweiz tjänar mest av alla idrottare i världen.

Vem ligger då högst upp? Svaret är ingen mindre än tennisstjärnan Roger Federer, med 106 miljoner i hushållskassan. Han leder Forbes kända lista för första gången.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights