FeatureLivsstilNyheter

7 bästa golfböckerna i jul

Vad ger man golfintresserade onkel Harald i julklapp? Och vad skulle få moster Gun med 2 i handicap att bli överraskad? Eller perfekta julgåvan till tonårssonen och juniorgolfaren Olle? Vi har boktipsen du inte kan vara utan.

Golf för själen

Fortfarande är det oemotståndligt att sjunka ned med en god bok framför brasan hemma i favoritfåtöljen i juletid. Vad vore julen utan trevlig läsning? Även om alla böcker vi tipsar om inte är helt nya för i år, finns de att köpa online och är riktigt bra!

Golf för Själen Golfare upplever stunder när bollen inte går dit man vill. Lite hjälp på traven att förstå varför slagen inte alltid sitter får du med denna bok, skriven av M. Scott Peck. Han är psykiater och författare. I ”Golf för själen” talar han inte bara om golfens teknik utan utforskar också de känslomässiga, psykologiska och till och med andliga aspekterna av spelet. Genom att få oss att fundera över våra försök att behärska golfen hjälper han oss att utvecklas som människor och därmed också att bli bättre golfare.

Låt dig förföras

Golf & Whiskeyresor av Dan Lennartsson.
Mängder av entusiaster vet att golf och whisky är långt mer än bara en sport och en dryck, utan en livsstil med sitt eget språk och en särskild elegans som bjuder på mängder av möjligheter till sofistikerade njutningar. Följ med den flerfaldigt utgivna whiskyförfattaren tillika golfentusiasten Dag Lennartsson på hans golfresor med tillhörande whiskyprovningar genom Europa och övriga världen. 

Nya nivåer

”Varje golfare, oavsett nivå, är bara två dåliga slag från att bli galen och bara ett slag ifrån att hamna i total eufori”.
Sam Jarmans bok Det inre spelet kan absolut göra att du tar ditt spel till nästa nivå. Den beskriver hur du själv skapar din upplevelse av spelet, hur du skapar din swing och hur du tränar. När du ser hur vi inifrån och ut skapar både möjligheter och motstånd så kommer du förmodligen älska spelet ännu mer och spela mycket bättre. Sam arbetar som PGA-tränare utanför London och spelat på touren.

Lite mognare?

Golf för vuxna lär ut ett enklare sätt att svinga där de svårare momenten har tagits bort för att göra det lättare att slå längre och rakare. Boken innehåller svinganalyser samt träningsprogram och olika tips om hur du kan förbättra ditt spel.

Fin bok att ha framme

Sveriges bästa och vackraste golfbanor av Jacob Sjöman. Urvalet av banor sträcker sig från Falsterbos havsnära golfbana på den yttersta sydvästspetsen av Sverige till Björklidens Arctic Course längst uppe i norr – långt norr om polcirkeln där norrskenet dansar om natten. Här finns alla de mest klassiska banorna, men också mer okända.

Favorit i bokhyllan?

I boken från 2019 berättar golfspelare och kändisar om hur USA:s forna president beter sig på golfbanan. Golfregler är inget som Donald Trump tycker är något att hålla sig till.
– Vi såg tydligt hur han krökte en boll ner i en sjö. Sedan säger hans caddie att han hittat den, berättar Jackson i boken. Boxaren Oscar De La Hoya och rockstjärnan Alice Cooper är några fler de som berättar liknande historier.

Golfarens Sjätte Sinne av Markus Westerberg riktar sig till dig som vill spela bättre golf! Du gör det genom att lära dig mer om dig själv och golfslagets psykologi.Boken bygger på vetenskap och författaren kopplar denna till personliga erfarenheter och gör därför Golfarens Sjätte Sinne till en uppslukande och lättläst bok. Markus Westerberg och arbetar som golf professional på Ljunghusens golfklubb sedan 2010. Förutom min golfutbildning har jag också en examen i psykologi från Lunds Universitet.

Foto Pressbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights