Smörstekta äppelskivor med kolasås
Smörstekta äpplen som får sjuda i en lättlagad kolasås. Fantastiskt gott och enkelt att göra. Det blir sagolikt gott om du serverar äpplena och kolasåsen med pannkakor, plättar eller våfflor. Toppa med apelsinlikör-stänkt vaniljglass så har du en perfekt efterrätt.
Kolasås
100 g socker blandas med 3 matskedar vatten i en tjockbottnad kastrull.
Värm under ständig uppsikt, men utan omrörning och koka till ljusbrun karamell. Häll sedan, långsamt men under vispning i 2 dl vispgrädde.
Koka kolasåsen slät på svag värme och avsluta med 1 matsked osaltat smör.
Äpplen
Skiva 4 syrliga äpplen. Utan skal och kärnhus. Stek skivorna i brynt smör och tillsätt 2 matskedar strösocker efter ungefär halva stektiden. Rör i 1 tesked vaniljsocker.
Gör en laddning pannkakor, våfflor eller plättar och varva äpplen och kolasås.
Gott!