NyheterTävlingar

Söderberg vann Asian Swing

Det blev ingen seger för Sebastian Söderberg i Volvo China Open. Svensken ledde med tre slag inför den sista dagen, men avslutade tyvärr lite sämre och fick nöja sig med en tredjeplats, två slag efter vinnaren Adrian Otaegui.

Den tredje ronden av årets Volvo China Open ställdes in på grund av ett åskväder och därför kortades tävlingen ned till 54 hål. Söderberg inledde söndagens ronda med en bogey och plötsligt var ledningen som bortblåst. Efter några birdies i mitten av varvet hade Söderberg återtagit ledningen och inför det sista hålet var det helt jämnt mellan Söderberg och spanjoren Adrian Outagui som efter en fin 65-rond satt i klubbhuset med totalt 18 under par.

Då slog Söderberg en av veckans få dåliga slag och hookade sitt utslag ned i ett vattenhinder med en dubbelbogey som följd. Söderberg slutade på totalt 16 under par, vilket innebar delad tredje plats med engelsmannen Paul Waring och schweizaren Joel Girrbach.

Klar för PGA Championship

Tredjeplatsen i Kina gjorde att Söderberg slutade etta i Asian Swing som avslutades denna vecka. Förutom en bonuspeng på 200 000 dollar ger vinsten i Asian Swing en startplats i PGA Championship om två veckor.

– Jag har spelat väldigt stabilt de senaste tre veckorna. Just nu känns det lite trist att jag inte vann här, men jag är väldigt nöjd med min golf senaste tiden och självförtroendet känns riktigt bra. Jag behöver bara slå lite bättre slag på slutet av tävlingarna, sa Sebastian Söderberg som i sina tre senaste tävlingar har slutat 2:a, 2:a och 3:a.

På tal om sin kommande start i PGA Championship sa Söderberg:

– Jag ska försöka komma dit tidigt, minst 3-4 dagar innan tävlingen drar igång och få ett par inspelningsvarv med några av de andra svenskar som deltar, sen får vi se vad som händer.

Spanjorens Otaeguis seger i Kina innebar att han tog tredje platsen i Asian Swing och därmed den sista startplatsen i PGA Championship. Tyvärr blev det på Jesper Svenssons bekostnad. Svensken var endast 16 poäng bakom Otaegui i Asian Swing slutranking.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Volvo China Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights