NyheterTävlingar

Hon fick göra det sista segerhoppet i Poppie´s Pond

Jennifer Kupcho höll undan till seger i årets första major, Chevron Championship och fick ta det sista segerhoppet i Poppie´s Pond vid den 18:e greenen på Mission Hills. Tävlingen som spelats här sedan 1972 och som blev en major 1983 flyttar till Houston nästa år.

Kupcho hade en ledning med sex slag inför avslutningsrundan och spelade klokt och strategiskt. Även om det till slut ”bara” var två slag ner till tvåan Jessica Korda, blev det en säker seger för Kupcho. Det här var 24-åringens första seger på LPGA-touren.

– Jag har mognat mycket senaste året. Jag är bättre på att lugna ner mig på golfbanan. Jag har mycket känslor i mig, men nu vet jag hur jag ska hantera dem, mitt mentala spel har blivit mycket bättre, sa en lycklig Kupcho efteråt.

Jennifer Kupcho med The Dinah Shore Trophy. Foto: Getty Images.

Hon gick de sista 13 hålen fyra över par, och kom till slut in på en 74-runda. Det räckte. Och när hon kände att konkurrenterna började närma sig på de sista nio, hörde hon publiken heja fram henne, vilket gav ny energi.

– Normalt sett hör jag publiken heja på Nelly eller Lexi, eller någon annan spelare. Men idag hörde jag dem ropa ”Go Jennifer”. Det var väldigt speciellt för mig, sa Kupcho som blev den första amerikanska vinnaren på Mission Hills sedan 2015.

Jessica Korda kom tvåa, ett slag före Pia Babnik från Slovenien. Fjärdeplatsen delades av Hinako Shibuno, Celine Boutier, Lexi Thompson (som vann tävlingen 2014) och Patty Tavatanakit, som vann här ifjol. Bäst av svenskorna blev Madelene Sagström på en fin 13:e plats. Sagström var jämnheten själv under veckan med ronderna 71-70-70-71. Pernilla Lindberg kom delad 53:a där hon kryddade det sista varvet med en hole-in-one på det femte hålet. Efter en fin start tappade tyvärr Anna Nordqvist och slutade delad 65:a.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Chevron Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights