Nyheter

Lyxig golfanläggning i Spanien måste rivas

Tragedin är ett faktum för golfspelare som gärna reser till den populära golfanläggningen Marina Isla de Valdecañas i västra Spanien. Nu måste hela rasket rivas efter ett domstolsbeslut.

Det handlar om en hel golfresort som ska jämnas med marken. På området finns ett fyrstjärnigt hotell, en konstgjord strand och nästan 200 hus som måste förstöras efter påståendet att allt byggts i ett skyddat naturområde. Spaniens högsta domstol har slagit fast, efter en 14-årig rättsstrid, att golfhotellet ska bort. Det skriver CNN i dag.

Golfresorten ska rivas enligt domstolsbeslutet

Beslutet publicerades av högsta domstolen på tisdagen. Det innebär en katastrof för golfturisterna, personalen och ägarna.
Anläggningen byggdes på en ö – La Isla de Valdecañas – i Extremadura-regionen, i västra Spanien, med hundratals villor och ett nytt hotell som planeras byggas på platsen. Golfresorten har varit föremål för en 14-årig rättsstrid som väckts av en ekologisk kampanjgrupp vid namn Ecologistas en Acción. Aktivisterna menar att man byggt allt i ett skyddat område och allt borde återställas till sitt naturliga tillstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights