NyheterTävlingar

Stort intresse för Indoor Golf Group Championship!

Missa inte Nordens första proffstävling inomhusgolf! Vad är det? kanske ni undrar. Svaret är enkelt. Det är premiär för Indoor Golf Group Championship!

Det handlar om ett nytt, spännande event där stora delar av den nordiska eliten deltar, golfare som normalt spelar på Nordic Golf League. Tävlingen genomförs i golfcenter med Trackman golfsimulator runt om i Norden 11-17 mars. Mitt i rådande pandemi händer det alltså mycket i golfvärlden.

Här kan ni se ledartavlan och hur det går i tävlingen>>

Första inomhustävlingen i golf!

Denna första inomhusgolftävling kan genomföras smittsäkert, då deltagarna spelar i vilket center de vill – när de har lust – under perioden 11-17 mars.
Tävlingen är den första av tre i Virtual Spring Series. Serien är öppen för proffs och amatörer med handicap 3,4 eller bättre och totalt 141 spelare från hela Norden är anmälda. Tävlingen spelas över hela Norden på anläggningar som har Trackman 4 och som är uppkopplade mot Trackmanservrar.

Man kan säga att tävlingen inomhus ersätter den ordinarie nordiska golfproffsserien, Nordic Golf League, som i år blivit inställd på grund av pandemin.


Tävlingen är på ”riktigt” med stora prispengar och med wild cards till Europatouren och Challenge Tour för de spelare som placerar sig högst upp i resultatlistan. För proffsen är det ett mycket bra alternativ till den vanliga golfen och det är de vana vid då de ofta spelar i Trackmans golfsimulator när det inte fungerar att spela ute eller när de vill träna.

Simulatorn är väldigt exakt med radarsensorer som registrerar hur spelaren slår. De kändaste spelarna som är med är:

Mikael Lindberg (Nordens bästa spelare förra året och som vann hela Nordic Golf League 2020, inklusive fyra tävlingar under säsongen. Han kommer att spela Challenge Tour i år.
Morten Ørum Madsen (Tidigare vinnare på Europatouren)
Philip Eriksson (Tidigare Vinnare på Sydafrikatouren, spelade en WGC-tävling 2019)  
Pär Längfors (spelade på Europatouren förra året)
Oscar Florén (tidigare vinnare på Challenge Tour)  

Alla detaljer om tävlingen:

Indoor Golf Group Championship spelas på PGA National i Florida – en bana som PGA Tour-tävlingen Honda Classic brukar spelas på, en av de tuffaste banorna på touren och en av de svåraste banorna i Trackman.

Tävlingen spelas i form av en 18-hålsrunda som kan spelas när som helst under perioden torsdag 11 mars till onsdag 17 mars.

Tävlingen ingår i Virtual Spring Series, där vinnaren av serien får wild card till Europatoren och topp-3 får wild card till Challenge Tour.  Även den bästa amatören får ett wild card till Challenge Tour.

Varje tävling har separata prispengar och den första – Indoor Golf Group Championship – har drygt 150 000 kronor varav 20 procent går till vinnaren.

Indoor Golf har växt enorma snabbt i Sverige det senaste året och verkar bli en parallell till padelrevolutionen. Nya inomhusgolfcenter växer upp som svampar ur jorden och etablerar sig bland annat i köpcentrum i lokaler som butiker eller restauranger har tvingats lämna.

Bara svenska Indoor Golf Group har hittills öppnat 14 inomhusgolfcenters runt om i landet och flera är på gång. I Stockholmsområdet finns center bland annat i Mall of Scandinavia, Täby Centrum och Sickla Köpkvarter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights