NyheterTävlingar

Svensk puttsuccé i Florida

Popstroke är ett koncept som kallas Eatertainment baserat på puttning/minigolf samt mat & dryck med sex anläggningar i USA och många fler under projektering. Självaste Tiger Woods är delägare och tillsammans med TaylorMade Golf har man stora planer för framtiden och Popstroke är redan värderat till 7 miljarder kronor.

I slutet av januari spelades den första tävlingen på Popstroke Tour Series i Orlando där Sverige hade ett starkt lag på plats och de svenska spelarna dominerade och vann både slagspelet och även den följande high roller-tävlingen.

I veckan flög det svenska gänget från Swedish Putting Team återigen över till Florida för att spela den tredje tävlingen i Popstroke Tour Series, denna gång i Sarasota. Och återigen blev det en lyckad resa västerut för den svenska delegationen.

Hans Olofsson med en trevlig prischeck efter vinsten i Popstroke Series.

Hans Olofsson från Kungälvs Bangolfklubb vann Stroke Play-tävlingen som spelades fyra rundor över 18 hål med 20 000 dollar i total prissumma. Efter en rasande spurt med spikar på hål 15, 16 och 17 på sista rundan knep Hans segern på -2 före två förvånade amerikaner, där de ena nästan tagit ut segern i förskott. Belöningen för Hans blev den traditionella guld-puttern samt en check på 5 000 dollar.

Mattias Hägglöf vann sedan High Roller-tävlingen, med höga startavgifter men också höga prispengar, där endast tre spelare fick prispenga. Det blev precis som i Orlando en hård kamp mellan Hans Olofsson, Kevin Sundström och återigen via en stark avslutning tredje rundan Mattias Hägglöf. Till sist var samtliga tre spelarna lika på -2 efter tre rundor. Sudden death från hål 15 vidtog och Mattias gjorde processen kort via en snabb spik och tog därmed revansch för förlusten mot Hans Olofsson i januari. Mattias belöning för segern blev en check på 10 000 dollar samt en guldputter.

Nästa tävling för Swedish Putting Team blir Svenska Touren, Citygolf-Tour som spelar nästa deltävling sista helgen i maj utanför Norrköping. Det pågår en bearbetning av lokala golfklubbar för att försöka få med golfare att delta. Eftersom touren spelas på minigolfbanor med konstgräs finns det goda förutsättningar för duktiga puttare att hävda sig. Swedish Putting Team utlovar ingående personlig coachning på de unika banorna respektive i puttning generellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights