NyheterTävlingar

Henrik Stenson leder i Tjeckien i jakten på en Ryder Cup-plats

Henrik Stenson fick en perfekt start i D+D Real Czech Masters som spelas på läckra Albatross Golf Resort utanför Prag. Stenson jagar en plats i höstens Ryder Cup och inledde den jakten med en stark 67-runda, fem under par och delar ledningen med Maverik Antcliff från Australien. Det är första gången som 45-åringen varit i ledning efter en runda på Europatouren sedan 2017.

Höjdpunkten i Stensons bogeyfria runda kom på det nionde hålet, en tuff par-5, där Stenson slog ett otroligt andra slag med sin spoon till en meter från hålet och en enkel eagle.

– Jag är mycket nöjd med mitt spel och min score idag. Jag slog många riktigt bra slag, framförallt båda slagen på nian. Det fanns såklart några slag som kändes dåliga men då missade jag på rätt ställen och kunde rädda par. Jag har jobbat hårt med svingen och jag är nöjd med de framsteg jag gör. Mitt fokus och självförtroende kunde vara lite bättre, men det kommer förhoppningsvis det också, sa en nöjd Stenson efter sin fina runda.

– Spoonen på nian var en av de bästa jag slagit på flera år och det var trevligt att peta i en kort eagleputt, sa Stenson som kommer att spela de fyra kommande tävlingarna på Europatouren innan Ryder Cup-laget tas ut. Stenson lottades med Ryder Cup-kaptenen Padriag Harrington som imponerades av svensken.

Hemmahoppet Ondrej Leiser fick ordning på spelet efter en nervös inledning.

Det är mycket golf kvar att spela på Albatross Golf Resort. Tredjeplatsen delas av hela nio spelare, inklusive hemmafavoriten Ondřej Lieser, som spelade bra efter en nervös inledning med bogeys på ettan och tvåan.

– Mina händer skakade de första två hålen. Jag slog två att de sämsta wedgar jag någonsin slagit. Att få spela med Henrik Stenson och Padraig Harrington blev mycket för mig. Jag har inte kunnat sova på tre dagar. Men de var så trevliga mot mig och efter ett tag kunde jag slappna och spela bra golf igen, menade Leiser.

Klicka här för att komma till ledartavlan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights