Golfkrönikor

Tänk positivt!

Redan i höstas bokade ni golfresan, du och dina kompisar. Kanske skulle ni till Portugal, kanske Spanien eller rentav till Florida. Under de mörka och kalla månaderna kan tankarna på en kommande golfresa vara det som håller en flytande. Ja, det snöar på tvären nu, men det skiter jag i, för snart är jag i värmen och spelar golf. Förväntan, försnack och sedan; Ingenting.

Corona golfboll

Det kom ett virus emellan. När jag skriver det här har Covid-19 precis börjat ta fart på riktigt i Sverige. Italien och Spanien är i karantän. USA och flera andra länder har stängt sina gränser. Toapappret är slut i butikerna. Likaså pulvermoset tydligen. (Vem äter egentligen pulvermos?) Makaroner, ris, konserver.

Hemskt med viruset

Det var till och med ont om kapris när jag var och handlade i dag. Vem fan hamstrar kapris? Än så länge är det svårt att veta hur hemskt det här viruset egentligen är. Redan när den här krönikan går i tryck så kommer vi att veta mer. En sak vet vi dock. Det sket sig rejält med de planerade golfresorna den här våren. Om det är en stor eller en liten sak får framtiden utvisa.

Uteblivna golfäventyr

Nu har jag dock gett mig själv i uppdrag att vara positiv och försöka hjälpa er och även mig själv att se det positiva i den uppkomna situationen. Givetvis enbart begränsad till uteblivna golfäventyr, riktigt elände som kommer i spåren av viruset låtsas vi inte om här. Positivt tänkande är melodin för stunden.

Thailand golfbana

Så, vad i hela fridens dagar är då positivt med det här? Jo, på några punkter kommer det definitivt vara bättre för dig som individ eftersom du inte kom iväg på den där planerade resan:

1: Ekonomin. Det är ju inte gratis att åka på golfresa. Om du lägger undan det belopp du skulle ha bränt på vadslagning, spontanköpt golfutrustning, green fees och pilsner och placerar de pengarna klokt så kan du nog ha grundplåten till ett bra hus i Monte Carlo om ett par år.

2: Självförtroende. När du avslutade golfsäsongen i höstas var du sannolikt i rätt bra form. Nu, när du inte kommer att spela än på några månader, så kan du leva i tron att du konserverat formen genom att putta tre gånger på hallmattan och att kolla på lite repriser av Masters på TV. Om du hade varit i Spanien och spelat nu så hade du varit tvungen att se sanningen i vitögat. Ingen träning = ingen bra golf. Nu kan du leva vidare i dina villfarelser.

arninge gk

3: Midjemått, leverstatus. Klart bättre utan det intag av ”sportdryck” som ofta är en del av golfresorna.

4: Du har inte fått några nya öknamn, ej heller berättas det några nya roliga anekdoter där du och dina misslyckanden är poängen.

5: Du slipper tvångsbesök på IKEA efter hemkomsten från resan, som en del i ett kompensations/straff-paket utdelat av din icke golfande livspartner.

Jag känner själv hur ihåligt det här låter. Lite som att säga till ett barn som just tappat sin glass i sanden att det ändå inte är nyttigt med glass. Jag skulle gärna ta allt det negativa ovan, om jag kunde få stå på första tee på en fin, grön bana i Spanien i morgon och känna solen värma min vinterbleka hy.

Svära i bunkern

Jag vill så gärna stå där och överskatta min förmåga, välja fel klubba, svära i bunkern, göra av med massor av bollar, prata när kompisarna puttar och alla de där andra sakerna som gör golfen så underbar. Nu sitter jag hemma och käkar hamstrad kapris i stället. Med pulvermos.

Tills vi är ute ur dimman

Låt oss tillsammans hålla tummarna för att virusutbrottet skall bli kortvarigt och att de allra flesta av oss ska komma igenom detta med hälsan i behåll, så att vi kan fokusera på våra älskade trivialiteter snart igen. Tills vi är ute ur dimman: Nys i armvecket och fortsätt att längta. Rätt vad det är står du där på den där golfbanan i solskenet.

Av Fredrik Sandberg
Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights