NyheterTävlingar

Scottie Scheffler ny världsetta

Amerikanen Scottie Scheffler vann finalen i WGC Dell Match Play mot Kevin Kisner med 4/3 och tog därmed sin tredje seger på PGA-touren på fem starter. Vinsten gör även att han tar över platsen från Jon Rahm som etta på världsrankingen.

– Jag känner mig inte som nummer 1 i världen. Jag känner mig som samma kille jag var för fyra månader sedan och jag hoppas att det inte förändras, sa Scheffler efter sin seger som han firade med hela sin familj på den 15:e greenen på Austin Country Club.

25-åringen blir den sjätte spelaren i historien att nå platsen som nummer 1 i världen innan de fyllt 26 år och med bara 92 starter som proffs är han den tredje snabbaste spelaren efter Tiger Woods och Jordan Spieth att nå dit.

– Han kommer att hålla sig nere på jorden. Han har tre systrar och en fru som kommer att se till att han gör det, sa storasyster Callie när hon kvävde tårarna efter att ha sett sin lillebror vinna.

Faktum är att Scheffler säger att han aldrig drömt om att bli världsnummer 1 när han växte upp. Det har aldrig varit ett mål för honom.

– Jag drömde om att spela på PGA-touren, minns Scheffler.
– Jag har alltid varit stenhårt tävlingsinriktad, och så för mig var det ett mål i sig att komma ut här. Att bara få tävla här ute är riktigt kul för mig och att nu kunna vinna tävlingar är ganska fantastiskt. Jag har faktiskt inte tänkt på världrankingen.

I finalen mot Kevin Kisner tog Scheffler kommandot direkt. Han var tre upp efter sex hål och släppte sedan aldrig greppet och det blev aldrig riktigt spännande. Scheffler var återigen överlägsen sina motståndare. I matchen om tredje priset vann Corey Conners över Dustin Johnson med 3/1.

Klicka här för att komma till slutresultaten från WGC Dell Match Play

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights