Tävlingar

Annika Sörenstam: ”Detta är ingen comeback”

Hon har varit utanför rampljuset i 13 år efter det att karriären avslutades. Plötsligt vill Annika Sörenstam göra ett inhopp och spelar i dagarna Gainbridge i Orlando. Det kan bero på att hon är 50 år och fortfarande har hunger för att tävla. Själv är Sörenstam noga med att poängtera att detta inte är en comeback.

Hemma på hemmabanan

– Jag spelar bara för att min hemmabana, Lake Nona, är värd för tävlingen. Det handlar inte om en comeback. Det är ett event och jag tycker att det är roligt, sade Annika Sörenstam inför första rundan.

annika sörenstam

Golfstjärnan från Bro har nått en punkt i sitt liv, där hon inte räds för något och känner sig helt till freds med livet. Numera är 50 det nya 35. Mogenhet är trendigt. Tonåringar färgar håret grått och äntligen börjar erfarnhet uppskattas igen. Den förhärskande ungdomsfixeringen börjar ebba ut. Tack och lov, kanske man kan säga eftersom vi alla blir äldre och strävan efter att bli ung på nytt känns improduktivt.

Lusten är tillbaka

Golfen är en magnet som nu har dragit tillbaka svenskan till lusten att delta i stora sammanhang och återkomma till LPGA-touren. Kanske får hon mersmak efter sin birdie på 14:e hålet på hemmabanan Lake Nona i Orlando? Nära hem har hon också då hon bor granne med 16:e hålet.

Biollen rullade in under grannens grind

Och kämpade gjorde hon onekligen, när hon svensk tid 18.25 slog ut för första gången på LPGA-touren sedan 2008. Det började bra med fyra raka par men på femman fick världsstjärnan det jobbigt. En trippelbogey förmörkade spelet och när bollen rullade in under en grind kändes det hopplöst.

– Jag kände mig lite spänd, kände att jag inte svingade ut klubban riktigt. Det var en lite tråkig start men som tur var slog jag många bra slag i övrigt. Det kändes ju skönt att kunna bocka av det, sade Sörenstam efter dag 1.

Nervöst

Annika Sörenstam har inte längre svårt för segertal, men denna gång krävs det en hel del för att hamna i topp igen. Banorna var inte så långa som de är i dag under hennes glansdagar. Många följde med i Annikas boll, fans, grannar och journalister.
– Klart jag var nervös. Och när man ser familj och vänner som står där och hejar vill man inte göra dem besvikna, säger Sörenstam till SVT.

Två slag från cuten

Hur gick det då efter premiärrundan? Resultatet blev nervpirrande. Hon är två slag från att klara cuten och gå vidare till spel i helgen. När hon signerade scorekortet läste hon siffrorna på svenska. Sörenstam slutade på 3 över par och gick runt på 75 slag. När sista bollen rullade i hål tog hon av sig kepsen och vinkade till den lilla publik som följde bollen.

Här kan vi se ett klipp från SVT som är på plats. Sörenstam har just slagit in bollen i grannens trädgård.

Se klippet här>>

Vad säger spelbolagen om oddsen för en seger?

Annika Sörenstam slog i går ut för första gången på LPGA-touren sedan 2008, men hon är inte favorittippad enligt ATGs odds. En plats bland de tio bästa ger 34 gånger insatsen och vore en skräll. En vinst ger 500 gånger pengarna…en riktig högoddsare!

Annika Sörenstams comeback i US Open och aktuellt odds
Leder efter en omgång 151.0
Vinnare 501.0
Bland de fem bästa 90.0
Bland de tio bästa 34.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights