NyheterTävlingar

Tre svenska medaljer vid Lag-EM

Efter tre raka guld för Sverige vid lag-EM för damer blev det i år silver efter att England på Royal County Down visat sig för starka.

Lagen delade på förmiddagens båda foursome-matcher. Det såg länge jämt ut under singelspelet men England hade hela tiden ledning och när Charlotte Heath på 17:e hålet lyckades besegra Maja Stark innebar det att England besegrat Sverige.  

-England var starka i singelmatcherna. De spelade det här spelet något bättre än vi. Om vi ska se det positivt på lång sikt hoppas jag silvret leder till insikter i att vi inte är fullärda. På en sån här bana upptäcker man slag som man inte visste att man behöver kunna. Men också att vi kommit långt i utvecklingen på väldigt många plan. Det bevisar den här streaken av medaljer. Golf är ett spel under icke perfekta förhållanden. Tillfälligheter har stor inverkan. Särskilt på linksgolf. Om man alltid är i toppen är det ett tecken på att man kommit en bra bit längre än andra, säger Fredrik Wetterstrand coach damlandslaget.

Silvermedaljörer:

Linn Grant, Rya GK
Maja Stark, Abbekås GK
Ingrid Lindblad, Ringenäs GK
Beatrice Wallin, Hills GK
Sara Kjellker, Ljunghusens GK
Andrea Lignell, Hills GK
Fredrik Wetterstrand, coach
Marcus Börjesson, kapten

Spelplats: Royal County Down GC, Nordirland

Brons till pojklandslaget

Efter att ha delat förmiddagens två foursome kom avgörande i singelspelet. Sverige visade sig tydligt strakare än Frankrike då endast en match gick hela vägen till hål 18 och även i den segrade Sverige.

– Som vanligt levererade lag-EM precis den kombination av tuffa matcher, euforisk medgång och brutal motgång som få andra tävlingar erbjuder. I slutspelet är varje match den svåraste för veckan känns det som. Att snubbla på mållinjen i semin och sedan spela hem en medalj är enormt tillfredsställande för spelarna som har gett 100% hela veckan. Även stort tack till alla supportande föräldrar på plats, ni gör skillnad, säger Carl Magnusson coach pojklandslaget.

Europamästare för pojkar blev Tyskland efter att ha besegrat Italien i EM-finalen. Tyskland tog ledningen med 2-0 redan vid förmiddagens foursomespel och även om Italien gjorde motstånd tog Tyskland en säker seger.

Bronsmedaljörer:

Jakob Melin, Göteborgs GK 
Nino Palmquist, Ringenäs GK
Daniel svärd, Viksjö GK 
Albert Hansson, Skaftö GK 
Alfons Bondesson, Kungsbacka GK 
Wilmer Ederö, Landeryds GK 
Carl Magnusson, coach
Martin Olsson, ass. coach

Spelplats: Furesø Golfklub, Danmark

Brons till flicklandslaget

Det stod 1-1 efter förmiddagens båda foursome i bronsmatchen mot Danmark. Efter lunch kom de svenska spelarna ut och dominerade singelspelet totalt, de var hetare än vädret som ändå visade på 37 grader i skuggan. De svenska spelarna släppte inte en enda av eftermiddagens fem singelmatcher och avgjorde säkert.

– Tjejerna har verkligen spelat på en nivå som visar att Sverige är med i toppen! Att ta sig ur dom tuffa situationerna dom varit i och även bara köra på när det går lätt. Att få med sig medalj är bra framför allt när hela laget står bakom den. Det finns många viktiga erfarenheter alla kan ta med sig vidare i livet och i golfen, säger David Olsson coach flicklandslaget.

Europamästare för flickor blev Spanien efter att ha besegrat Frankrike i en tät och välspelad final.

Bronsmedaljörer:

Meja Örtengren, Landeryds GK
Nora Sundberg, Stockholms GK
Mathilda Orring, Djursholms GK
Matilda Jonsson, Kumla GK
Rebecca Gyllner, Gävle Gk
Filippa Sundqvist, Hills GK
David Olsson, coach
Petra Lindström, ass coach

Spelplats: Montado Golf Resort, Portugal.

Herrarna slutade åtta

Efter att ha gjort ett bra slagspelskval och förlorat i kvartfinal via särspelshål i sista och avgörande matchen mot Danmark mäktade de svenska laget inte resa sig. De slutade åtta medan Danmark gick vidare och tog sitt lands första guld vid lag-EM för herrar när de spelade ut Frankrike i finalen och tog fyra matchsegrar innan motståndarna tagit hem någon match.

– Ett bra slagspelkval följdes tyvärr upp med ett matchspel där vi inte riktigt nådde upp i nivå. Vi hade svårt att ladda om efter den oerhört jämna kvartsfinalen mot mästarna Danmark, säger Jonnie Eriksson coach herrlandslaget.

Svenska laget:

Ludvig Åberg, Eslövs GK

Hugo Townsend, Bodens GK

Gustav Andersson, PGA Sweden National

David Nyfjäll, Upsala GK

Adam Wallin, Ulricehamns GK

Pontus Nyholm, Gävle GK

Jonnie Eriksson, coach

KG Nissén, kapten

Niclas Fasth, ass. coach

Spelplats: PGA Catalunya, Spanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights