NyheterTävlingar

Världsettan Johnson starkast i Saudiarabien

Dustin Johnson tog sin andra seger i Saudi International på tre år efter att ha hållit undan från de jagande konkurrenterna och till slut vinna med två slag på på Royal Greens Golf & Country Club.

Johnson började dagen med en tvåslagsledning och han pressades hela vägen av Victor Perez och landsmannen Tony Finau, som ett tag var i delad ledning med Johnson på de sista nio hålen. Världsettan gjorde veckans enda bogey på det tuffa korthålet, det 16:e, men kontrade direkt med en birdie på 17:e och därmed var saken klar. Ett par på det sista hålet innebar 68 slag för varvet och totalt 15 under par.

Världsettan laddar på det 9:e hålet på Royal Greens Golf & Country Club.

– Det var en bra vecka. Jag kände att jag spelade riktigt bra golf varje dag. Jag puttade inte lika bra som jag skulle vilja, men uppenbarligen tillräckligt bra för att vinna till slut. Jag är väldigt nöjd med att vinna, men nu måste jag hem och arbeta med puttningen, sa Johnson efter segern.

Kommer gärna tillbaka

För Finaus del var det första gången han spelade i Saudiarabien och visar återigen att han nästan alltid är med i toppen, men att han nästan aldrig når hela vägen fram.

– Jag har haft en kul vecka här. Det är en jättebra golfbana och det är alltid kul att spela på Europatouren när jag har möjlighet och när mitt spelschema tillåter det. Jag kommer definitivt tillbaka hit. Det är trevligt att spelet sitter bra tidigt på året och att självförtroendet finns där.

Tony Finau närmar sig sin första seger på länge.

– DJ är uppenbarligen en otroligt golfspelare som kommer hit som favorit och som sen vinner hela tävlingen. Det var kul att kunna matcha honom hela vägen och jag tror att vi kommer att stöta på varandra flera gånger uppe på leaderboarden. Jag satte några bra puttar i början av de sista nio hålen och då kändes det som jag hade chansen, men tyvärr blev det två bogeys på slutet. Men fortsätter jag att spela såhär bra kommer det fler chanser att vinna, så jag känner mig positiv. När jag får ordning på puttningen så kommer segern, det vet jag, menade Tony Finau.

Finau delade andraplatsen med Englands Justin Rose, som gjorde sin bästa tävling sedan han vann Turkish Airlines Open 2018. Ett slag efter på 12 under par kom Skottlands Calum Hill, med sin bästa placering hittills på Europatouren. Även fransmannen Perez slutade på 12 under par.

Justin Rose spelade sin bästa golf på länge i Saudiarabien.

– Det var den bästa golf jag spelat på ganska lång tid. Jag kanske inte blir lika galen som Poulter på greenerna, men idag var det frustrerande. Den längsta putt jag satte idag var från drygt två meter för par på det 16:e, så spelet i övrigt var riktigt bra. Men jag puttade ändå inte dåligt, de ville bara inte i idag. Jag har jobbat hårt med några saker men har också varit tålmodig. Så att avsluta den här tävlingen med en bogeyfri 65:e och en andra plats känns bra inför framtiden, sa en nöjd Justin Rose.

Ökar gapet till de andra

Segern är Dustin Johnsons första sedan han vann Masters Tournament i november och han verka gilla att spela golf i Saudiarabien. På de tre gånger som tävlingen spelats har Johnson slutat etta, tvåa, etta på Royal Greens Golf & Country Club.

– Det är tufft att vinna på Europatouren och PGA-touren oavsett vilken ranking du har. Men att vinna som världsetta är såklart skönt och det ökar ju gapet till de andra och det ger mig extra självförtroende inför resten av säsongen som jag verkligen ser fram emot.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights