NyheterTävlingar

Världsettan Scheffler i fortsatt ledning – Men Smith närmar sig

För de som ville ha lite spänning i årets Masters tändes ett litet hopp på lördagseftermiddagen när Cameron Smith plockade in några slag på ledande Scottie Scheffler inför det avslutande varvet. Smith var bäst av alla på lördagen med sin 68-runda och ligger tre slag efter Scheffler.

– Jag har alltid varit bra på att inte ge upp, sa Smith efter sin första seger på PGA-touren 2020 när han vann Sony Open. Han var då tre slag efter ledande Brendan Steele inför den sista rundan.

Är det någon som Scheffler inte skulle vilja ha jagandes närmast bakom sig, är det Cameron Smith. Han älskar Augusta, han har slutat topp-10 i tre av sina fem starter i Masters, han är en grym matchspelare och han ger sig aldrig.

– Han blir farlig på söndag, menade CBS golfanalytiker Nick Faldo.

– Det blir en fantastiskt fight i morgon, sa ledande Scottie Scheffler.

Det är två heta spelare som går i ledarbollen i söndagens avslutningsrunda. Båda är topp-5 i FedExCup, båda har rusat upp på världsrankingen i år och båda har vunnit flera tävlingar den här säsongen.

Bakom duon finns Sungjae Im, som ledde efter den första dagen, tappade den andra, men kom tillbaka med en 71-runda på lördagen och är två slag efter Smith. Fjärdeplatsen delas av Shane Lowry och Charl Schwartzel som med varsin 73-runda håller sig kvar i toppen.

Det var kyliga vindar över Augusta National på lördagen. Temperaturen nådde inte över 15 grader och spelarna klädde sig i mössor, halsdukar, vantar för att hålla värmen. Under söndagen ska det blir varmare temperaturer vilket sannolikt gläder de flesta av spelarna i årets upplaga. Inte minst Tiger Woods som hade en tuff lördag och fick kämpa med både dålig puttning och ömmande ben. Woods sköt en 78:a, hans sämsta runda någonsin i Masters.

Tiger Woods hade en kämpig runda i kylan på lördagen. Foto: AP.

Det finns en mängd upplagor av Masters där det har hänt mycket på ledartavlan den sista dagen. Jordan Spieth tappade en fyraslagsledning på de sista nio hålen 2016. Rory McIlroy gjorde samma sak 2011. Den mest berömda kollapsen i Masters är dock 1996 då Greg Norman gick ut i ledarboll med Nick Faldo. Norman ledde med sex slag inför söndagen men tappade allt och lite till.

– Det är på de sista nio hålen som tävlingen kommer att avgöras, sade Smith.

Att tro att Scheffler, som varit säkerheten själv de första tre dagarna, ska tappa sitt vägvinnande spel på söndagen verkar inte helt sannolikt. Men i jakten på den gröna kavajen kan allt hända. Om några timmar står Scheffler inför sitt livs viktigaste golfrunda. Då får vi se vad den nye världsettan verkligen är gjort av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights