Weekend-tipset: Anrikt hotell i Söderköping

Söderköping Brunn erbjuder många valmöjligheter. Förutom att hotellet håller hög klass är den pittoreska omgivningen lätt att trivas i. Här är du nära en naturskön skärgård, stad men gamla anor med brett utbud för såväl gammal som ung.

Anorna, som stad, sträcker sig till början av 1200-talet då Söderköping anlades runt Rådhustorget. Det var fram till 1500-talet en av landets viktigaste handelsplatser och under århundraden som följde besöktes Söderköping av kungar och herremän, bland annat Gustav Vasa. Staden var under en period belägrad av danskarna, så det är inte bara en plats att koppla av och njuta på utan även ett resmål för den historieintresserade.

Välkänt kurhotell

Idag är Söderköping en småstadsidyll som lockar många besökare. För den som är ute efter att varva ner och att fullt ut koppla av är ett besök i staden och på Söderköpings Brunn väl investerad tid. Med anor från 1700-talet har hotellet gått från att vara ett välkänt kurhotell till ett modernt hotell som lyckats bevara känslan av historisk charm och är perfekt för en weekend. Här finns all komfort man kan önska, inbäddad i en skönt gammaldags atmosfär.

Under sommaren trivs man här ute

För alla som ibland känner en stress över att ständigt förväntas vara uppkopplad är det viktigt att emellanåt kunna glömma vardagens hektiska brus. Söderköpings Brunn är ståtligt och charmigt på samma gång med sin stora punschveranda, matsalar och lusthus som ger möjlighet till avkoppling på allra bästa sätt. Här känns allt lite långsammare och väldigt vänligt. Glöm bort alla måsten och skäm bort dig rejält utav hotellets utbud och Söderköpings omgivning. En vistelse här kryddas extra bra med cykel- eller vandringsturer och ett trevligt mål under färden är såklart till landets troligen äldsta ask som växer på Djursö i Sankt Annas skärgård. Det går även utmärkt att golfa här. I Norrköping och Söderköping finns banor att besöka.

Ät en bit mat på den vackra verandan.

Ett annat självklart utflyktsmål är mytomspunna Ramundberget som ligger strax norr om Söderköping. Ett helt underbart naturområde som alltid satt sin prägel på det kulturella livet i staden. Riktigt bra dagar på flykt från vardagen innefattar såklart även god mat och dryck.

Internationell karaktär

Det är något som finns i hotellets restaurang. Mycket fokus på svenska råvaror med inslag av internationell karaktär resulterar i spännande och välkomponerade rätter som gör de flesta gommar glada. Även vinkännaren kan gå från restaurangen med ett leende på läpparna efter att ha tagit del av vinkällarens utbud.

Att vistas på Söderköping Brunn är en upplevelse i sig men den pittoreska omgivningen måste också upplevas. En promenad i Brunnsparken från 1800-talet tar dig tillbaka till brunnsdrickandets högtidsdagar men spamenyn i dag är fylld av modern njutning, det enda som kan påminna om forna dagar är kallvattentunnan som erbjuder svalka efter bastun.

Inbjudande soldäck

Besöker man Brunnen under sommarmånaderna, lockar den tempererade utomhuspoolen, omgiven av inbjudande soldäck, till ett dopp.

Den lilla medeltida staden Söderköping som ligger alldeles intill Göta Kanal, är dessutom en pärla i sig. Det är en skön upplevelse att upptäcka stadens mysiga kärna med kullerstensbelagda gator och trånga gränder kantade med låga trähus. Varje hus berättar sin egen historia det finns också många mysiga små butiker för den som är shoppingsugen. Ett bra tips är att bestiga Ramundberget; på toppen väntar en underbar utsikt över staden. Runt hela berget sträcker sig också promenadvägar av olika karaktär och längd. Här finns också gott om intressanta byggnader. Från de medeltida kyrkorna till det vackra Rådhuset från 1700-talet.

Ta en tur på Göta Kanal

Under sommarhalvåret blommar staden upp lite extra med serveringar som ett pärlband längs kanalen. Det är bara att slå sig ned och följa båtarnas färd genom slussen med blicken. Göta Kanal, liksom S:t Annas skärgård som med sina tusen öar och många naturreservat, är fantastiska naturupplevelser. Söderköpings Brunn har dessutom en båt i sin ägo för turer ut i skärgården och längs kanalen: Den vackra M/F Lindön som byggdes i början av 1900-talet till den ryske tsar Nikolaj II.

Hotellets spa-avdelning kan också besökas för en behandling, speciellt kurbadet rekommenderas! Här kopplar man av i ett välgörande bad med valfri badtillsats och under tiden njuter man av en avslappnande ansiktskur. Helt klart en upplevelse. Allt som frestar på i levet kan sättas på paus när man väljer ett besök på Söderköpings Brunn. Efter att ha insupit omgivningens atmosfär är man med största sannolikhet mer beredd att möta livets utmaningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights