Golftävlingar i EuropaNyheterTävlingar

Alexandra Försterling tog sin första LET-titel på Swiss Ladies Open

Det var en spännande helg för damgolfen och Ladies European Tour när spelarna tävlade i Schweiz för Swiss Ladies Open. En ung tysk talang, Alexandra Försterling, stal showen med tre magnifika raka 66-ronder och säkrade därmed sin första seger på LET. Försterlings vinst var en uppvisning i tålamod, precision och oväntad framgång.

Unga tyskan visade inga nerver

Försterling, endast 23 år gammal och en relativ rookie på LET, visade ingen respekt för de mer erfarna deltagarna. Med ett försiktigt men målmedvetet spel bröt hon igenom toppen och höll sig cool. Hennes enastående spel under de tre tävlingsronderna imponerade.

Alexandra Försterling, Foto Instagram

Det var ingen lätt seger för Försterling, med tanke på den hårda konkurrensen på LET. Hennes totala slagantal på 18 under par var dock mer än tillräckligt för att säkra titeln. Madelene Stavnar från Norge var en stark utmanare och slutade på en tjusig andraplats, endast två slag efter tyskan.

Svenskarna var också i hetluften på Swiss Ladies Open. Sara Kjellker, som alltid levererar på hög nivå, placerade sig på en delad 13:e plats, åtta slag efter Försterling. Moa Folke och Lisa Pettersson gjorde också bra ifrån sig genom att hamna på 21:a respektive del 22:a plats. Dessa starka prestationer visar att det svenska damgolflaget har en spännande framtid att se fram emot.

Vi ser fram emot att följa Alexandra Försterlings fortsatta framgångar i Ladies European Tour. Här är bilden som hon lade upp på Instagram efter lyckligaste dagen i golfkarriären.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights