Golftävlingar i EuropaNyheter

Fox från Nya Zeeland erövrade BMW PGA Championship

Sista rundans dramatik på Wentworth Golf Club satte pricken över i:et på årets BMW PGA Championship. Det var Ryan Fox från Nya Zeeland, som kunde kamma hem segern efter en nervkittlande avslutning. Vi höll tummarna för svensken Ludvig Åberg som ledde inför den sista ronden, men efter en tuff dag på banan fick han nöja sig med en delad tiondeplats.

Ludvig Åberg hade det kämpigt sista dagen

Ludvig Åberg, den svenska golfens stigande stjärna, inledde fjärde och sista ronden med förhoppningar om att komma högt upp på ledartavlan i BMW PGA Championship. Trots en bogey på det första hålet, var förväntningarna höga. Men som golfen ofta visar oss, kan allt hända på en dag.

Åberg stötte på problem med två dubbelbogeys på femte och sjunde hålet, vilket innebar att han tappade sin ledning. Hans totala score för dagen blev 76, och han slutade på en delad tiondeplats, sex slag bakom segrande Ryan Fox.

Ludwig Åberg i BMW Championship 2023

Trots den tuffa ronden lyckades Åberg komma tillbaka under den sista nio hålen och avslutade på par. En imponerande räddning av ett par på det sista hålet efter vatten säkrade en hedervärd topp-tio-placering. Åberg flyttade också upp till en 45:e plats på Race to Dubai-rankingen efter tävlingen.

–En kämpig dag, men jag är ändå ganska nöjd med min prestation. Jag tycker att jag slog bollen bra idag, men några felplacerade slag och lite otur med puttern gjorde att jag inte kunde vara med i topp. Det finns ändå många positiva saker att ta med mig från veckan, berättade, Åberg när han intervjuades av Viaplay direkt efter tävlingen.

För Ryan Fox blev sista ronden en berg- och dalbana av känslor. Den 36-årige nyazeeländaren stötte på svårigheter med en trippelbogey på det tredje hålet, men han återhämtade sig imponerande och avslutade de sista nio hålen sex under par för en total rond på 67 slag sista dagen.

Den magiska putten som avgjorde

Fox stod inför en nervkittlande tvåmetersputt på det sista hålet, en putt som skulle avgöra hela tävlingen. Med precision rullade han bollen i koppen, och segern var hans med ett enda slag före engelsmännen Tyrrell Hatton och Aaron Rai.

Ryan Fox firade segern

Ryan Foxs seger på Wentworth Golf Club kommer säkerligen att gå till historien som en av de mest minnesvärda ögonblicken i BMW PGA Championships historia. Tävlingen bjöd på spänning, hjärta och fantastisk golf, och bevisade än en gång varför tävlingen är en av de mest prestigefyllda på den europeiska golftouren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights