Nyheter

Tiger Woods tvingas vänta på grund av pandemin

Tiger Woods skulle ha valts in 2021 i anrika Hall of Fame, en viktig milstolpe i amerikanens fantastiska karriär. Men nu meddelar man att invigningsceremonin skjuts upp ett år på grund av Covid-19-pandemin.

Uppskjutet inträde i Hall of Fame

Det blir istället den 9:e mars 2022 som Tiger Woods välkomnas att träda in i den åtråvärda World Golf Hall of Fame och bli del av den utvalda skaran spelare som förärats detta medlemskap.
– Med tanke på osäkerheterna i samband med Covid-19-pandemin, kommer vi att flytta fram ceremonin ett år för att på ett korrekt sätt kunna ges tillfälle att hedra Tiger Woods och de andra tre, säger Greg McLaughlin, vd för World Golf Foundation.
– Vi ser fram emot att belysa deras prestationer och inspirera framtida golfare runt om i världen genom denna ceremoni och firande.

Han har vunnit 93 segrar världen över, varav 15 majors. Att Tiger Woods skulle väljas in golfens Hall of Fame var bara en tidsfråga. Men i början av mars fick Tiger Woods ett telefonsamtal från Jay Monahan, PGA Tour-chef och styrelseledamot i World Golf Foundation, som meddelade att Tiger kommer att väljas in 2021.

Överväldigande stöd

– Jag är både hedrad och ödmjuk över att bli invald i World Golf Hall of Fame, sa Woods efter det att nyheten basunerats ut i media.
– Det senaste året har varit en så otrolig resa och det stöd jag fått från min familj, vänner och fans har varit överväldigande. Denna prestation är det ultimata erkännandet att aldrig ge upp och fortsätta jaga.

Jay Monahan berättade vad som låg bakom motiveringen:
– Tiger har gjort mer för golfspelet än någon någonsin trodde var möjligt, och hans historiska prestationer på banan är bara en aspekt av hans påverkan. Hans avtryck golfvärlden är omätbart, och hans oöverträffade arv är något vi ser fram emot att fira när han introduceras i World Golf Hall of Fame.

Kan tacka Sörenstam

Tiger kan tacka svenska Annika Sörenstam för den fina nomineringen. Klass 2021, eller klass 2022, som den nu heter – valdes av Hall of Fames urvalskommitté på 20 personer tillsammans med en panel av Hall of Fame-medlemmarna Beth Daniel, Nick Price, Annika Sörenstam och Curtis Strange.

4 utvalda

Ensam blir dock inte herr Woods vid ceremonin. Även Susie Maxwell Berning, fyrfaldig majorvinnare, tar sin plats i World Golf Hall of Fame 2022. Tidigare PGA Tour-kommissionären Tim Finchem och golfbanearkitekten Marion Hollins (som dog 1944) blir också invalda vid samma tidpunkt som Woods.

Susie Maxwell Berning.

Susie Maxwell Berning föddes den 22 juli 1941 i Pasadena i Kalifornien och är en amerikansk professionell golfspelare. Maxwell Berning var den första kvinna som fick ett golfstipendium från Oklahoma City University där hon tävlade i herrarnas lag.

Susie Maxwell Bering har en imponerande meritlista. Hon vann elva tävlingar inklusive tre US Women´s Open. Hon har i dag hunnit fylla 79 år. Kanske är det också med tanke på Berings ålder, som man inte vill hålla ceremonin år 2021. Även det året kommer att präglas av pandemin, tror man ju.

Marion Hollins kommer att göra Tiger Woods sällskap i i ”World Golf Hall of Fame Class of 2022”.

Vem är då den amerikanska amatörgolfaren Marion Hollins, som fått samma fina utmärkelse som Tiger Woods? Marion Hollins, som dog 1944 vid 51 års ålder, kommer äntligen att få sin uppskattning i och med utnämningen till World Golf Hall of Fame ”Class of 2022”.

Hollins var en skicklig amatörspelare och arbetade för Samuel F.B. Morse, en avlägsen kusin till telegrafens uppfinnare och hjälpte honom att rita en egendom han köpte på Montereyhalvön, inklusive Pebble Beach.

Hollins anställde Alister MacKenzie

Hon fick uppgiften att planera Cypress Point Club, som Seth Raynor ursprungligen anställdes för att designa. När Raynor dog tidigt i projektet anställde Hollins en brittisk golfbane-arkitekt som var nästan okänd i USA, Alister MacKenzie. Med en anmärkningsvärd hjälp från Hollins designade MacKenzie sitt mästerverk, Augusta National.

– Marion Hollins förtjänar verkligen denna ära, säger Greg McLaughlin, vd för World Golf Foundation.
– Hon var en grundläggande kraft i spelet, visionär för några av dagens största banor, och jag är tacksam för att hennes bidrag kommer att firas som en del av 2022-klassen och därefter i World Golf Hall of Fame.

Sörenstam: Hollins var en banbrytande kvinna

Medan Hollins aldrig blev proffs gjorde hon mycket för kvinnors jämställdhet. Hennes obestridliga talang för att skapa några av golfens största banor är unik.
– När man börjar läsa om Marion Hollins inser man vilken banbrytare hon var, säger Annika Sörenstam, invald i World Golf Hall of Fame Class of 2003.

Unikt arv

– Hollins var en förespråkare för kvinnor och förändrade spelets landskap. Så om du någonsin befinner dig på Cypress Point, Pasatiempo eller på Augusta National, ge dig själv en stund att ta in lite av dess historia och arvet som Marion Hollins lämnade åt oss alla.

Tim Finchem

Timothy W. Finchem är en amerikansk advokat och pensionerad golfadministratör, som tjänstgjorde som kommissionär för golfens PGA Tour från 1994 till 2016. Han tjänstgjorde i Vita huset i två år under administrationen av president Jimmy Carter, från 1978 till 1979. Han kommer också att introduceras i World Golf Hall of Fame 2022.

Foto Getty Images, Pressbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights