NyheterTävlingar

Antoine Rozner vann Europatourtävlingen i Dubai

Stort grattis, Antoine Rozner! Denne skäggprydde 27-åring tar sin första seger på Europatouren och det är en överlycklig golfspelare som firar segern.
– Så många känslor. Jag har varit nära två gånger i år, dels på Mauritius och i spanska Valderrama, men klarade inte hela vägen. Så jag är bara väldigt nöjd med hur jag spelade den här veckan och särskilt idag, berättade Rozner efter finalen.

Fantastisk uppvisning i Dubai

Antoine Rozner kammade hem sin första European Tour-titel i ”Golf in Dubai Championship” efter en fantastisk uppvisning i finalen. Fransmannen avslutade med 64 slag för 25 under par totalt och segermarginalen blev två slag ner till fem spelare på den delade andraplatsen.

27-åringen jagade Andy Sullivan på sista hålen, men det den tjusiga avslutningen på par-fem-hålet som avgjorde. Han tvåputtade för birdie. Enda hotet var engelsmannen Sullivan som inte mäktade med att göra den eagle som krävdes för särspel.

7 birdies

Rozner noterade sju birdies och en eagle under sista rundan i Dubai.
– Det här betyder oerhört mycket, säger han.
– Jag visste att mitt spel var där, jag visste bara inte att det var så bra, sa han.

Joakim Lagergren och Niklas Lemke blev bästa svenskar, delad åtta på 19 slag under par.

Grät av lycka

Tårarna rann på Antoine Rozner när han gick fram till en tv-skärm, där föräldrarna grattade sonen. Distansen mellan dem kändes längre än någonsin. Segraren ville bara krama om sin mamma och pappa, men var ändå glad för att se dem gratulera på plats i Dubai via länk.
– Det har varit ett konstigt år och vi alla i världen har gått igenom så mycket. Men jag lyckades vinna och det känns oerhört bra, sade en berörd segrare.

Blir en populär kille efter segern

Redan i morgon bitti kommer nya sponsorer att ringa för att skriva avtal. Ja, Frankrike har fått en ny stjärna på golfhimlen och Rozners framtid ser ljus ut trots de mörka pandemi-tiderna.

Här kan ni se ett klipp från Golf in Dubai Championship:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights