NyheterTävlingar

U.S. Women’s Open – 10 svenskor i rekordstart


Rekordmånga svenskor spelar i år U.S. Women’s Open, vilket är kul. Men supernovan Annika Sörenstam kommer inte och peppar. I dag meddelar Annika på sin instagram att hon tyvärr inte kan vara i Texas, när tävlingen avgörs 10–13 december på Champions Golf Club i Houston.

Men eftersom det blir en hop blågula spelare på plats, kanske det inte gör så mycket när trefaldige US Women’s Open vinnaren Sörenstam uteblir.

Historiskt deltagande från Sverige

2020 blir alltså ett historiskt år då det kommer tio svenskor till start i årets sista major. Detta är fler än det tidigare rekordåret 2008 då det var nio svenskor som spelade. Sverige är den nation med fjärde flest spelare i startfältet efter USA, Sydkorea och Japan.

Dessa spelare får vi se i Houston

Svenskor i startfältet
Ingrid Lindblad, 20 år – Ringenäs Golfklubb
Beatrice Wallin, 21 år – Hills Golfklubb
Linn Grant, 21 år – Rya Golfklubb
Maja Stark 21 år – Abbekås Golfklubb
Frida Kinhult 21 år – Skaftö Golfklubb
Linnea Ström 24 år – Göteborgs Golfklubb
Madelene Sagström 28 år – Enköpings Golfklubb
Caroline Hedwall 32 år – Barsebäck Golf & County Club
Anna Nordqvist 33 år – Torshälla Golfklubb
Pernilla Lindberg 34 år– Bollnäs Golfklubb

Vill ni se Hela startfältet – klicka här>>

Alla tio

*började spela golf på en svensk golfklubb, spelade svenska juniortävlingar innan de tog sina första steg ut till den internationella tävlingsarenan.

*har representerat Sverige och spelat hem segrar i lagmästerskap. För några är det några månader sedan senast och för Anna, Caroline och Pernilla är det 12 år sedan de tillsammans segrade i lag-VM 2008. Alla tio har minst ett mästerskaps-guld men det är vanligare med två, tre eller fyra.

*har gått eller går på något av fyra amerikanska college med bra golflag; Oklahoma State (Pernilla, Caroline & Maja), Arizona State (Anna, Linnea & Linn), Florida State (Beatrice & Frida) och Louisiana State University (Madelene & Ingrid).

Foto Göran Söderqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights