Asiatisk glasnudelsallad & saftig kycklingbröstfilé
En middag kommer fullastad med asiatiska smaker och dofter, oemotståndlig. Och extra lätt att laga med vår
färdig-marinerade kycklingbröstfilé smaksatt med ingefära och koriander.
Det krävs näring och god mat för att orka med att spela många hål golf. Därför bjuder vi på reportage om mat och olika recept här på Golfbladet.se. Roligt om ni läsare vill skicka in era bästa golfmatstips till oss. Kommentera gärna i kommentatorsfältet nedan.
4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter
1 paket Lönneberga Kycklingbröstfilé Ingefära & Koriander (á 650 g)
100 g glasnudlar
200 g vitkål
200 g morot
150 g broccoli
2 lime
2 tsk chiliflakes
1 msk sesamolja
1 ½ dl ostronsås
1 dl hackad koriander
salt
Citrusmarinerad gurka
½ gurka
2 msk pressad citron
1 msk honung
salt
Till servering
4 limeklyftor
sesamfrön
Såhär gör du
Glasnudelsallad
Tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten, låt rinna
av. Hyvla eller skiva vitkålen och moroten supertunt, skär broccolin i små bitar och lägg i en skål. Finriv det
yttersta skalet från limen och pressa ut juicen på grönsakerna. Blanda samtliga ingredienser till glasnudelsalladen
och smaka av med salt.
Citrusmarinerad gurka: skala och skiva gurkan tunt. Marinera den i citronjuice, honung och en liten nypa salt.
Kyckling: tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: servera kycklingen med glasnudelsallad, gurka och limeklyftor. Toppa med lite sesamfrön.
Läs mer om mat och vin på Golfbladet>>>