NyheterTävlingar

Dantorp femma i Skottland

Amerikanen Sean Crocker säkrade sin första DP World Tour-titel efter att ha hållit undan för engelsmannen Eddie Pepperell i Hero Open på Fairmont St Andrews. Crocker började dagen med en tvåslagsledning men fick snabbt sällskap i täten av flera spelare.  Då ökade Crocker takten och gjorde birdies på hål 10, 12 och 13 och tog tillbaka sin ledning med två slag. Den som jagade närmast var Pepperell som öste i birdies på Fairmont St Andrews och kom till slut in på 65 slag och totalt 21 under par.

Kvar på banan var ledarbollen med Sean Crocker, spanjoren Adrian Otaegui och Jens Dantorp. Dantorp spelade bort sina segerchanser på de första nio hålen, men spurtade fint till en slutlig femteplats och har därmed i princip säkrat sitt kort på DP World Tour nästa år. Dantrop slutade ett slag efter spanjoren Otaegui. Men Crocker behövde ett par på det sista hålet för att ta sin första seger på DP World Tour. Och det var precis vad han gjorde.


Dantorp tillbaka som segrare: ”En obeskrivlig känsla”

CHALLENGETOURPublicerad 22 maj 2022 kl 18.56Av: Martin Hardenberger

Jens Dantorp är en vinnare igen. Efter att ha gått finalrundan av Challenge de España på sex slag under par tog han sin första titel sedan i Ras Al Khaimah 2017.
– Det har varit några kämpiga år och jag är extremt nöjd över att stå här som segrare igen, säger 33-åringen.

Foto: Pressrelease Challengetour

Jens Dantorp från Malmö har kämpat för att etablerat sig i europaeliten. Fina säsonger har blandats med sämre och ständigt har han hoppat upp och ned mellan Europa- och Challengetouren.

Inte lätt att vinna en golftävling

Amerikanen, som inledde årets säsong på DP World Tour med att missa cuten i de första åtta tävlingarna, satte parputten från dryga metern på det sista hålet och kunde andas ut.

– Att vinna en golftävling är inte enkelt. Eddie gjorde det inte enklare för mig heller. Jag satte en viktig parputt på det 17:e hålet, men det visade sig vara tufft att göra ett par på det sista hålet för att vinna. Det känns som att parputten på det sista hålet var fem meter lång och att hålet var hur litet som helst. Men jag kände direkt när jag slog putten att den skulle sitta. När jag såg bollen trilla ned i hålet sa jag till mig själv: Börja inte gråta nu, berättade en rörd vinnare efteråt.

– Det känns fantastiskt. Man vet aldrig vad det här spelet kan ge dig. Vi går ut varje vecka och försöker göra vårt bästa. Så plötsligt har man en sån här vecka där varje studs verkade gå min väg, puttar som trillade i, bra slag hela tiden. Det får mig att verkligen uppskatta det här spelet och att jag få ha detta som yrke.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultaten från Hero Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights