Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-cerber domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /www/webvol28/a4/d3fghw1efjsokw6/golfbladet.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Grunda med lyxig lunch – så gör du Sallad Niçoise på nolltid - Golfbladet
Äta & Bo

Grunda med lyxig lunch – så gör du Sallad Niçoise på nolltid

Bråttom till tee, men magen kurrar? Viktigt att äta något så att kroppen är fulladdad med energi ute på golfbanan. Visst är det gott med en korv efter nian, men rimmar den dieten med nyårslöftet? Vi har ett bättre tips. Se till att alltid ha ingredienser till en matig och välgörande sallad hemma i kylen. Vad kan föra tankarna till den där solsemestern på franska Rivieran bättre än en god Sallad Niçoise?

Läs mer om golfmat här>>>

Med smak från böljande vågor

Lätt och lyxigt blir det med romansallad, sardeller och haricots vert. Vi bjuder här på ett läckert recept som kommer direkt från staden Nice. Vår reporter har varit vid Medelhavet och smakat den berömda salladen från Nice.

Golf de St Donnat Frankrike

Ni har väl sett Golfbladets golfreportage från Rivieran? Här kan ni läsa det >>>

Ingredienser

Sallad
romansallad
400 g tonfisk i olja
400 g kokt delikatesspotatis
kokta ägg
sardellfiléer
schalottenlök
250 g körsbärstomater
200 g haricots vert
dl kalamataoliver
1/2 dl kapris

Dressing
dl olivolja
citron, saften
tsk dijonsenap
krm svartpeppar
1/2 tsk salt
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad persilja

Nice.mat.jpg
Club sandwich är standard på golfkrogarna och beachklubbarna världen över. Så varför inte satsa på en fräsch sallad som omväxling?
Så här gör du

1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och låt svalna. Koka haricots vert i saltat vatten 3 minuter och spola sedan i kallt vatten. Blanda potatis och haricots vart med hälften av dressingen i en skål och låt dra medans du förbereder resten.

2. Riv salladen i större bitar, dela tomaterna, skiva löken tunt och vänd ner i potatisen precis innan servering.

3. Lägg upp på tallrik eller fat och fördela oliver, kapris, sardeller och klyftat ägg över salladen. Avsluta med resten av dressingen och några extra drag med svartpepparkvarnen.

Foto Tyra Bysell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights