Nyheter

Tiger Woods hyllning till Finau

Tony Finau har fått en drös grattis-hälsningar efter sin första seger på fem år. Ett av alla meddelanden stack ut. Det var från Tiger Woods, en lyckönskning som gick rakt in i golfspelarens hjärta.

Tiger är speciell

– När jag väl började läsa alla meddelanden, var ett av de allra första från Tiger, och det var mycket speciellt. Han betyder mycket för mig, berättar Tony Finau för Golf Digest.

– Han (Tiger Woods) förklarade att han var stolt över mig och kampen och striden som jag haft. Det har verkligen varit tufft. Uppenbarligen tittade Tiger på tävlingen, vilket för mig är väldigt, väldigt coolt.

Efterlängtad seger

Tony Finau lyckades vinna Northern Trust under måndagen. Det var en efterlängtad vinst, kan man säga. Segertalen har ej duggat tätt eftersom Tony Finau ofta snubblat på mållinjen. Därför var den här fullträffen så uppmärksammad.

Även Jon Rahm hyllade Tony Finau under presskonferensen inför veckans tävling.

– Om du inte gillar Tony Finau har du ett allvarligt fel. Han är en trevlig person, en fin vän, en bra pappa och en enastående golfspelare. Vi ser alla hans talang. Han har varit nära så många gånger, sade Rahm.

Alla på touren har visat sin glädje över att han äntligen lyckades ta sin andra seger.

När solen gick ned över banan

Golfbladet har tidigare berättat om den rafflande uppgörelsen.
– När världsettan Jon Rahm gjorde bogeys på 15 och 18 och solen började gå ner över Manhattans skyline stod det klart att det var två spelare som skulle göra upp om segern. Cameron Smith som sköt en fantastisk 60-runda på lördagen gick upp till totalt 20 under par, efter en stark spurt med birdies på 16 och 17. Tony Finau matchade den scoren vilket innebar särspel. Finau, som tidigare förlorat tre av tre särspel i karriären, skakade snabbt av sig den statistiken och gjorde inga misstag när du duon gick ut på det 18:e hålet. Däremot skickade Smith sin drive out of bounds och Finau kunde göra ett enkelt par och ta hem sin första seger på fem år och 142 försök.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights